PNL Ilfov sustine ca Tariceanu va fi deputat in urma redistribuirii

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 15:03
3191 citiri
PNL Ilfov sustine ca Tariceanu va fi deputat in urma redistribuirii

Filiala Ilfov a PNL sustine ca rezultatele redistribuirii voturilor la numaratoarea paralela, realizata de liberali, la Ilfov, ii atribuie lui Calin Popescu Tariceanu mandatul de deputat.

"Conform numaratorii paralele a voturilor si simularii realizate de PNL, in circumscriptia Ilfov mandatele de deputati se vor distribui astfel: PSD - Colegiul nr 1 - Gabriel Oprea, PD-L Colegiul nr 2 - Mircea Marin, PD-L - Colegiul nr 3 - Ioana Mihaela Sandru, PNL - Colegiul nr 4 - Calin Popescu-Tariceanu. Toti cei 4 candidati sunt clasati pe primul loc in colegiile in care au candidat", se arata in comunicatul liberalilor de Ilfov remis Newsin.

In acelasi timp insa, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat, la sediul central al liberalilor, ca BEC este cel care decide cum sunt redistribuite voturile din colegiile in care nu au fost castigate direct mandatele (50% plus unu).

Sansa lui Tariceanu de a obtine un mandat de deputat este pusa sub semnul intrebarii din cauza unui alt candidat PNL in Ilfov, dar din alt colegiu, care ar putea obtine scaunul de parlamentar in urma redistribuirii, deoarece colegiul celui din urma are un numar mai mare de locuitori.

Ilfovul va trimite in Parlament patru deputati, dintre care doi vor reveni PD-L, unul - PNL si cel de-al patrulea - PSD.

Problema este ca in colegiul numarul 3 Ilfov, unde a candidat liberalul Hubert Stefan Thuma, sunt mai multi locuitori decat in colegiul numarul 4, unde a candidat Tariceanu. Premierul se situeaza pe primul loc in colegiul sau, in urma scrutinului, cu 10.121 de voturi, fiind urmat de Sorin Minea (PD-L), cu 8.326 de voturi.

In colegiul numarul 3, democrat-liberala Mihaela Ioana Sandru se afla pe locul I, cu 11.760 de voturi, fiind urmata de liberalul Thuma, cu 10.139 de voturi. Sistemul actual de redistribuire a voturilor din colegiile neadjudecate direct din scrutin (50% plus unu) determina situatia in care nu este sigur ca Tariceanu, aflat pe primul loc intr-un colegiu, aduna resturile de voturi din judetul Ilfov intrunite de liberali, cata vreme exista un liberal care asteapta randul la adunarea restului de voturi cu un numar mai mare de voturi - in cazul acesta fiind vorba de un plus de 18 voturi in favoarea lui Thuma.

Prin urmare, premierul, care nu a castigat 50% plus unu in urma scrutinului de duminica, ar putea rata intrarea in Parlament in urma redistriburii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri parlamentare 2008, #Calin Popescu Tariceanu, #mandat redistribuire , #PNL