Ponta - Tariceanu, un cuplu tragi-comic (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 11 Martie 2014, ora 18:51
3289 citiri
Ponta - Tariceanu, un cuplu tragi-comic (Opinii)

Privindu-i si ascultandu-i pe cei doi politicieni, care de curand depun eforturi uriase sa refaca in cele mai mici detalii imaginea fostului cuplu Antonescu - Ponta al fostei USL, nu stiu care dintre sentimente predomina: rasul sau jena.

E un spectacol tot mai suprarealist pe care cei doi il afiseaza odata cu planul fantezist de a inlocui o alianta imposibila dintre socialisti si liberali cu una dintre un partid tot mai mare si nelinistit si o persoana fizica particulara.

De ca si cum nu ar fi fost suficienta dedublarea constanta a personalitatii lui Victor Ponta, care nu stii cand vorbeste in calitate de premier, cand din cea de cetatean si cand din postura de doctor in drept cu o teza plagiata, i s-a alaturat mai nou si Calin Popescu Tariceanu al carui vis pare schimbul de personalitate cu Crin Antonescu.

L-a inlocuit la sefia Senatului, vrea sa ii ia locul in postura de candidat la prezidentiale al USL si cred ca viseaza cu ochii deschisi cum va prelua din nou conducerea partidului, desi a demonstrat de cateva ori ca inca nu are nicio sustinere.

Daca te gandesti putin mai serios, incercand sa gasesti logica in actiunea primilor oameni in stat, afli ca PSD e gata sa sustina pentru alegerile prezidentiale fie o persoana fizica particulara, in speta pe C. P. Tariceanu, fie va avea propriul candidat, cel mai probabil Victor Ponta - dupa cum chiar premierul a anuntat cu o marja de siguranta de 49%, dar este pregatit sa sustina si pe oricine alticineva mai are pofta sa intre in cursa, de la Sorin Oprescu pana la Mugur Isarescu sau George Maior de la SRI.

O oferta atat de eclectica si de halucinanta pe cat sunt si aforismele emise de Victor Ponta despre cum vrea el ca partidul sau sa nu castige si prezidentialele, pentru ca nu vrea ca PSD sa puna mana pe toata puterea, asa cum doar un tiran ca Traian Basescu si-a mai dorit si a incercat sa faca.

Imaginea asta de parinte spiritual zen al politicii romanesti il prinde pe Ponta la fel de bine cum il aranjeaza si pe Tariceanu postura de unic reprezentant al liberalismului autentic din Romania.

Altfel, in ciuda tentativei lui Victor Ponta de a sterge granitele ideologice ale PSD si de a ingramadi in partidul din Kiseleff doctrine liberale si persoane fizice particulare antisistem, afisarea cuplului Ponta - Tariceanu pe platourile televiziunilor de stiri din sfera influentei pesediste e semnul ca la nivel guvernamental singura grija importanta a momentului sunt prezidentialele care vor avea loc peste opt luni. Timp din care nu va fi irosit nicio zi in alt scop, intrucat PSD si Victor Ponta au de recuperat startul tarziu pe care le-au luat in cursa pentru Cotroceni.

Calin Popescu Tariceanu este, sa ne amintim, unul dintre liberalii care in momentul formarii USL si mult timp dupa aceea au avut discursuri critice la adresa aliantei social liberale. Astazi mi se pare ca este singurul care e gata sa se sinucida politic doar pentru a duce mai departe visul celor care au votat USL.

Pe langa relatia ambigua cu fostul premier al PNL, Victor Ponta ramane cu singura tinta pe care pare a fi capabil sa o propuna ca proiect de presedinte - "Jos tiranul, jos Basescu!"

Daca asa cred mintile luminate ale pesedistilor ca vor castiga alegerile, cand "tiranul" oricum pleaca si singur acasa, Ponta trebuie cu atat mai mult sa isi clarifice relatia cu Traian Basescu.

Pentru ca altfel pacea si intelegerea universala propovaduite astazi de premier par sa aiba ca sursa de inspiratie pactul de coabitare cu "tiranul", intelegere care pare sa fi functionat excelent in permanenta, mai cu seama pe temele mari si importante ale guvernarii venite pe linia Basescu - Boc - Ponta.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tariceanu Ponta prezidentiale PSD, #Tariceanu candidat PSD prezidentiale, #PSD candidat prezidentiale 2014 , #PNL