Presa de astazi: Candidatii PNL s-au lansat fara Tariceanu

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 06:59
2421 citiri
Presa de astazi: Candidatii PNL s-au lansat fara Tariceanu

Orban vrea sa faca din Bucuresti "Viena Balcanilor", titreaza luni Gandul. Ludovic Orban si-a lansat, duminica, la Teatrul National, candidatura pentru Primaria Bucurestiului, impreuna cu cei sase candidati la primariile de sector, in absenta premierului Calin Popescu Tariceanu, dar cu sustinerea unor personalitati precum Mircea Dinescu, Dan Bittman, Benone Sinulescu si Victor Piturca.

Orban s-a prezentat drept un bucurestean "obisnuit", confruntat cu problemele cotidiene ale tuturor locuitorilor Capitalei: apa calda, gropile, canalizarea, parcarile. Planul sau pentru Bucuresti e grandios: "Candidez pentru ca vreau un Bucuresti curat in care sa domneasca ordinea, un Bucuresti frumos, care sa devina o Viena a Balcanilor, Capitala Europei Centrale, un Bucuresti cu care sa ne mandrim in fata tuturor strainilor".

Discursul politic cu greutate si atacurile la adversar (adica Vasile Blaga) i-au revenit vicelui Crin Antonescu: "A existat nu de mult un primar general al Capitalei al carui angajament in fata bucurestenilor, intre altele, a fost de a imputina cainii, nu a reusit si, mai mult decat atat, partidul acelui primar general, cat si al actualului primar ne propun noua bucurestenilor nici mai mult nici mai putin decat un caine in plus, un buldog care promite sa faca si sa muste tot ce misca. Bucurestiul, cu toata dragostea mea pentru caini, nu are nevoie de un caine in plus, chiar daca, fireste, asta nu e un caine fara stapan, ci are nevoie de oameni vii, adevarati, dedicati, pregatiti, cinstiti".

Ludovic Orban: Vreau un Bucuresti care sa devina emblema Balcanilor, titreaza si Ziua. Ceremonie fastuoasa la Teatrul National din Capitala, unde PNL si-a lansat candidatii pentru Primariile de sector si pentru Primaria Generala a Capitalei. Ludovic Orban a explicat in discursul sau de la lansarea candidatilor la alegerile locale din Capitala de ce doreste sa candideze la functia de primar general.

"Candidez la Primaria Capitalei pentru ca traiesc ca un bucurestean obisnuit. Locuiesc in cartierul Balta Alba intr-un apartament de patru camere si stiu foarte bine cu ce se confrunta bucurestenii. stiu foarte bine ce inseamna o strada plina de apa de ploaie, ce inseamna sa iti inchiriezi un loc de parcare care sa fie ocupat de altii, ce inseamna sa cauti un loc de joaca, ce inseamna sa te deplasezi pana la serviciu. Sunt un om cat se poate de normal si candidez, pentru ca stiu ca Bucurestiul a fost lasat pe ultimul loc de cei care au fost primari general in ultimii ani. Bucurestiul trebuie sa fie pe primul loc pentru primarul general si pentru primarii de sector", a spus Ludovic Orban.

Candidatul PNL la Primaria Capitalei a marturisit ca are multa energie pe care vrea sa o foloseasca in timpul mandatului. "Fiecare dintre noi avem o cantitate de energie aproape inepuizabila si important este ca acea cantitate de energie sa se declanseze. Energia imi este declansata de problemele oamenilor. Sunt sensibil cand cineva arunca gunoi pe strada, cand se fac gropi in asfalt. Vreau un Bucuresti care sa devina emblema Balcanilor, un Bucuresti cu care sa ne mandrim atunci cand strainii vin la noi in tara", a spus Ludovic Orban.

Nu au lipsit nici atacurile la adresa adversarilor politici. Crin Antonescu a spus despre Vasile Blaga ca partidul nu are nevoie de un caine in plus care promite sa muste: "Acum partidul ne propune un caine in plus, un buldog care sa bata si sa muste tot ce-i iese-n cale". In opinia lui Antonescu, Bucurestiul are nevoie de "nevoie de oamenii vii, adevarati, dedicati, pregatiti, cinstiti".

Candidatii PNL s-au lansat fara Tariceanu, noteaza si Gardianul. In cadrul unei manifestari pacifiste, presarata mai mult cu discursuri laudative si cateva critici la adresa concurentei, PNL si-a lansat candidatii pentru primariile de sector si pentru Primaria Generala a Capitalei.

Marele absent la fastuoasa ceremonie de la Teatrul National din Capitala a fost chiar liderul formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, care a ales sa participe la o alta lansare din provincie, chiar in aceeasi zi cu promovarea candidatului pentru Bucuresti, Ludovic Orban. Trubadurul liberal nu s-a suparat, chiar mai mult, s-a simtit bine inconjurat de colegi, artisti si sportivi.

Candidatul la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a fost introdus in scena chiar de doi dintre prietenii sai, selectionarul echipei nationale, Victor Piturca, si artistul Dan Bittman. Antrenorul a tinut sa sublinieze ca si-ar dori un capitan la echipa nationala cu forta fizica si psihica a lui Orban. La randul sau, Dan Bittman a adus in discutie si calitatile lui Orban de cantaret, evitand insa sa-i acorde un calificativ talentului sau.

"Ludovic Orban stie si el ca este cel mai evocat politician din Romania la ora actuala, fiind ministrul transporturilor, banuiesc ca milioane de soferi se gandesc la domnia sa. Cred ca sunteti cu totii constienti ca incepe o lupta pe viata si pe moarte, ca aveti adversari pe masura si ca, in masura in care domnul Orban va sti sa-si respecte adversarii si sa exploateze la maximum carentele lor, va castiga aceasta lupta", a spus Bittman.

In discursul de lansare in cursa pentru Capitala, Orban a accentuat ideea ca este un bucurestean obisnuit, locatar al unui bloc din Capitala, bun cunoscator al problemelor cu care se confrunta concetatenii zi de zi.

"Candidez la Primaria Capitalei pentru ca traiesc ca un bucurestean obisnuit. Stiu foarte bine ce inseamna o strada plina de apa de ploaie, ce inseamna sa iti inchiriezi un loc de parcare care sa fie ocupat de altii, ce inseamna sa cauti un loc de joaca, ce inseamna sa te deplasezi pana la serviciu", a spus Ludovic Orban. Ministrul transporturilor nu si-a ascuns nici sensibilitatile, mai ales "cand cineva arunca gunoi pe strada si cand se fac gropi in asfalt".

Piturca, suporterul lui Orban la Primaria Capitalei, este titlul din Cotidianul. Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, se afla printre sustinatorii liberalului Ludovic Orban la Primaria Capitalei. In show-ul de lansare a candidatilor PNL pentru Bucuresti, desfasurat duminica dimineata, la Teatrul National, selectionerul a declarat: "Sunt aici pentru a-l sustine pe prietenul meu de o viata, Ludovic Orban", laudand apoi competentele profesionale si umane ale acestuia.

Piturca nu a fost singura vedeta venita sa-l sprijine pe Orban. Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, dat drept candidat al Partidului Ecologist la una dintre primariile de sector ale Capitalei, a urcat si el pe scena Nationalului bucurestean. Pe linga acesta, au mai fost si actorii Alexandru Bindea si Mihai Malaimare, interpretul de muzica populara Benone Sinulescu si solista Alina Sorescu.

Piturca il sustine pe Orban la primarie, anunta si Evenimentul Zilei. Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a fost lansat duminica oficial la apa, pe coloana sonora a filmului "Ultimul Mohican", intr-un adevarat spectacol la Teatrul National, de la care au lipsit insa atat premierul Calin Popescu-Tariceanu, cat si o buna parte a "greilor" din PNL.

L-au flancat, in schimb, solistul trupei Holograf, Dan Bittman, si antenorul nationalei de fotbal, Victor Piturca. in campania pentru alegerile europene, Piturca s-a plans ca liberalii i-au folosit numele, fara sa-l intrebe, intr-un text publicitar publicat in presa.

Cu Piturca de mana, Orban s-a vazut tinta unui val de complimente, selectionerul declarandu-se "uimit de capacitatea sa fizica si psihica". La aplauzele si uralele salii insa, "Piti" i-a facut concurenta serioasa candidatului. Cat despre pasiunea sa pentru cantari, "omul cu chitara", cum a fost prezentat de Teodor Melescanu, a primit de la Dan Bittman, "pe o scara de la 1 la 10, nota hmmm... si mult succes".

Ludovic Orban a refuzat insa orice prognostic privind sansele sale. "Nu sunt ghicitoare", a spus Orban, alegand sa nu-si atace adversarii in campanie. Au facut-o in schimb, spre amuzamentul salii, Crin Antonescu si Norica Nicolai, printre putinii veniti la lansare. "Bucurestiul nu are nevoie de un caine in plus, un buldog care promite sa latre si sa muste tot ce misca, chiar daca asta nu e un caine fara stapan", i-a animat Antonescu pe liberali, referindu-se la candidatul PDL Vasile Blaga.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#PNL, #Tariceanu, #Orban, #lansare, #primari , #PNL