Stolojan: "PSD nu este partidul saracilor ci partidul saraciei"

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 13:28
1572 citiri
Stolojan: "PSD nu este partidul saracilor ci partidul saraciei"

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat luni, la sfarsitul sedintei BPN, ca democrat-liberalii sustin mentinerea cotei unice si scutirea profitului reinvestit, atacand totodata masurile propuse de PSD si PNL pentru iesirea din criza.

"Nu dorim asa cum doreste Geoana spargerea cotei unice", a spus Stolojan, care a explicat ca democrat-liberalii doresc sa dea un semnal clar ca stimuleaza investitiile in Romania, prin scutirea profitului reinvestit.

"Nu procedam ca domnul Tariceanu care doreste ca celor care respecta legea sa le dea un fel de reducere a impozitelor", a mai explicat Stolojan, precizand totodata ca PD-L respinge categoric propunerea de amnistie fiscala lansata de liderul PSD, Mircea Geoana.

Theodor Stolojan l-a acuzat inca o data pe seful social-democratilor ca vrea sa albeasca marile averi obtinute prin coruptie.

"PSD nu e partidul saracilor ci partidul saraciei din Romania", a mai spus liderul PD-L, precizand ca aceasta se va perpetua daca PSD se va intoarce la guvernare.

Pe de alta parte, Stolojan a reamintit cateva dintre masurile programului de guvernare cu care se prezinta PD-L in fata alegatorilor, printre acestea fiind eliminarea a peste 100 de taxe, reducerea accizei la motorina, constituirea unor fonduri pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii si continuarea unor investitii, prioritate avand cele din infrastructura de transport.

Pe de alta parte, Theodor Stolojan a declarat ca partidul sau isi propune sa impiedice falimentul intreprinderilor romanesti importante care nu au probleme cu clientii, dar pot ajunge in dificultate din cauza recesiunii economice.

Sustinerea intreprinderilor romanesti a fost inclusa in programul anticriza al PD-L, "Economia pe maini bune", discutat luni in cadrul sedintei Biroului Permanent National al partidului.

"Nu vom lasa sa cada nicio intreprindere mare din Romania care are clienti. Este vorba de cele care nu au probleme cu clientii, dar care sunt urmarite de niste rechini rapace din Romania care doresc sa le puna la pamant", a spus prim-vicepresedintele democrat-liberal.

Acesta a dat exemplul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea care are piata de desfacere a produselor, dar ar fi vizata de oameni de afaceri care vor sa o cumpere la un pret de nimic.

O alta masura anticriza anuntata de Stolojan este un program de investitii ale statului in reabilitarea termica a blocurilor, circa 100.000, fapt ce ar reduce consumul de energie, cat si costurile acesteia pentru consumatorii casnici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, printre țările cu cea mai mare prăpastie între bogați și săraci. Cum arată indicatorul inegalității
România, printre țările cu cea mai mare prăpastie între bogați și săraci. Cum arată indicatorul inegalității
România este a treia țară din Uniunea Europeană când vine vorba despre decalajul veniturilor, arată un infografic publicat joi, 18 aprilie, de Fundația Friedrich Ebert. Cei mai bogați 10%...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Theodor Stolojan, #PDL, #masuri, #PSD, #saracie , #PNL