Strategia UDMR: Fa-te frate cu Tokes ca sa treci pragul electoral

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 12:30
2053 citiri
Strategia UDMR: Fa-te frate cu Tokes ca sa treci pragul electoral
Foto: metropol.hu

O lege nescrisa a politicii romanesti este ca Puterea uneste, in timp ce Opozitia dezbina. Cat timp au avut sub degete butoanele guvernarii, PSD, PNL, PD sau chiar, in vremuri demult apuse PNTCD au fost, fara exceptie, partide unite nu in cuget si in simtiri, ci in jurul girofarurilor de coloane oficiale.

In momentul in care a trebuit sa predea panourile de comanda, in fiecare partid au aparut, brusc contestatari care si-au amintit cate au de impartit cu colegii de partid impreuna cu care pana mai deunazi nu imparteau decat banii publici.

Rand pe rand, Petre Roman, Ion Diaconescu, Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu au fost sacrificati in accese de canibalism politic chiar de cei care ii asigurasera ca sunt "cei mai buni".

O singura formatiune politica face exceptie de la regula: UDMR. Aflata mai mult de nevoie decat de voie intr-o Opozitie cu care a fost nevoita sa se resemneze dupa ce pesedistii si pedelistii n-au mai dorit-o la guvernare,

Uniunea isi descopera, brusc, in papetaria interna un obiect interesant: guma de sters conflicte. Asa cum a anuntat, marti, fostul ministru Borbely Laszlo, "trebuie sa facem si compromisuri".

Compromisul la care se refera liderul UDMR este plasarea pe prima pozitie a listei de europarlamentare a lui Marko Bela- cel mai vehement contestatar al lui Marko Bela si a actualei si parca eternei conduceri udemeriste.

"Episcopul Tokes, stiti prea bine si dumneavoastra, a facut in trecut chiar campanie imptriva UDMR. Dar am inteles si noi, si sper ca si dansul, ca nu are rost sa risipim voturile maghiarilor", a explicat Borbely Laszlo.

Perfect pragmatica aceasta decizie: la europarlamentarele din 2007, Laszlo Tokes, la vremea respectiva in dusmanie declarata cu UDMR, a reusit de unul singur sa adune peste 100.000 de semnaturi de sustinere si sa devina parlamentar european independent.

Daca impacarea de acum poate fi inteleasa din punct de vedere "utilitar", ea va fi, insa, mai greu de explicat in alte planuri. De exemplu, Marko Bela si la fel de orgoliosii sai colegi vor avea, probabil, probleme in a lamuri cum de accepta sa se plaseze in pozitia usor bizara de a defila in Campania electorala cu episcopul pe care l-au "matrasit" din pozitia de presedinte de onoare la Congresul din 2003 de la Satu Mare.

Acelasi Laszlo Tokes care i-a insultat in public de nenumarate ori- de exemplu doar in urma cu cateva luni, in Campania pentru alegerile generale, episcopul a acuzat conducerea Uniunii de "pedofilie politica".

Insa atunci cand una dintre parti are in suflet spaima esecului iar cealalta teschereaua plina de voturi, amnezia poate fi acceptata ca tratament- fie el si diavolesc, daca te ajuta sa treci puntea sau pragul electoral.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prag electoral UDMR, #alianta Laszlo Tokes, #canibalism politic , #PNL
Comentarii
X
xoxo
rank 1
secuii sunt pe cale de disparitie din pricina Budapestei, a liderilor secui care si-au tradat neamul si au intrat in jocul meschin al UDMR