Tariceanu acuza PDL ca vrea sa reinvie Securitatea

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 20:34
1688 citiri
Tariceanu acuza PDL ca vrea sa reinvie Securitatea
Foto: Arhiva

Actuala putere doreste sa transforme actualele servicii de secrete in structuri care sa faca "ceea ce facea inainte fosta Securitate", sustine Calin Popescu Tariceanu, liderul deputatilor PNL.

Afirmatia a fost facuta in plenul Camerei Deputatilor, in contextul dezbaterii legii lui Cezar Preda privind securitatea nationala, informeaza Mediafax.

"Romania a devenit o tara democratica, o tara moderna! Nu acceptam niciun pas indarat, nu vreau sa mai vad in Romania serviciile secrete sa faca ceea ce facea inainte fosta Securitate. Sa fie clar! Nu ne jucam cu astfel de lucruri si ar trebui si voi sa fiti constienti ca lucrurile acestea se pot intoarce intr-o buna zi impotriva voastra, a fiecaruia", a declarat Tariceanu.

Aceasta a mai solicitat dezbaterea in Camera Deputatilor a proiectului de lege initiat de Cezar Preda pentru ca documentul sa nu fie adoptat tacit.

"Acest pachet de legi poate sa aduca o atingere serioasa ordinii constitutionale de astazi. Este in discutie, de asemenea, un alt element la care noi tinem foarte mult, si anume libertatile fundamentale ale cetateanului. Nu putem sa acceptam toate aberatiile care sunt trecute in acest pachet de legi, in asa fel incat sa mergem pe adoptare tacita",a spus Calin Popescu Tariceanu.

Lucrarile Camerei Deputatilor au fost suspendate miercuri dupa ce reprezentantii opozitiei s-au certat cu presedintele de sedinta, Ioan Oltean (PDL), nemultumiti ca acesta nu a permis dezbaterea proiectului de lege initiat de Cezar Perda pe tema securitatii nationale.

In absenta unei dezbateri a proiectului pana la 3 noimebrie, acesta va fi adoptat tacit de Camera Deputatilor si va fi trimis Senatului.

Initiativa lui Preda vizeaza modificarea si completarea unor legi privind securitatea nationala. Unul dintre articolele proiectului mentioneaza ca ofiteri anume desemnati ai SRI pot fi numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului si cu avizul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competente sa efectueze urmarirea penala in conditiile si pentru infractiunile date in competenta acestora potrivit Codului de procedura penala.

Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Oficialii germani au declarat luni, 22 aprilie, că trei cetățeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze pentru a le facilita accesul la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Calin Popescu Tariceanu, #proiect lege Cezar Preda, #servicii secrete, #Securitate , #PNL