Tariceanu: Am senzatia ca au adus consultanti din Coreea de Nord pentru statutul PNL (Video)

Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:50
2486 citiri
Tariceanu: Am senzatia ca au adus consultanti din Coreea de Nord pentru statutul PNL (Video)

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, dupa sedinta BPC al PNL, ca are "vaga senzatie" ca la nivelul comisiei care se ocupa de modificarea statutului PNL au fost adusi consultanti straini din Coreea de Nord care sa implementeze "principii democratice sanatoase".

"Am vaga senzatie ca la nivelul comisiei de revizuire a statutului au luat niste consilieri straini, de prin Coreea de Nord, care au venit cu principii democratice sanatoase care sa le implementeze si la noi. De aceea, in loc sa avem parte de o discutie prealabila in partid, legata de statut, legata de posibilele formule de viitor, vad ca totul este inconjurat intr-un mare mister.

Urmeaza sa discutam intr-o maniera expeditiva joi la Delegatia Permanenta, care probabil o sa faca formalitatea sa adopte anumite propuneri si pe care sa le supuna congresului", a sustinut Tariceanu.

Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL

Fostul lider PNL a precizat ca a transmis comisiei pentru statut amendamentele privind alegerea tuturor functiilor de conducere din partid pe formula votului uninominal, precum si organizarea de alegeri interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidentiale.

Totodata, fostul premier a mentionat ca a propus infiintarea unei comisii interne in PNL care sa se ocupe de proiectul de revizuire a Constitutiei, sustinand ideea instituirii unei republici parlamentare.

"Am propus crearea unei comisii interne in PNL care sa discute principiile de revizuire a Constitutiei, ma refer in primul rand la arhitectura constitutionala, bazandu-ne pe o serie de documente care au fost adoptate in ultimul timp, in ultimii ani, 2010 si 2011, in cadrul PNL si care vorbesc fara niciun fel de echivoc despre o constructie pe care in termeni simpli o putem denumi republica parlamentara", a sustinut Tariceanu.

Antonescu: O armata de propagandisti cu zurgalai sunt ingrijorati de calitatea vietii in PNL

El a semnalat o serie de "ambiguitati" in declaratiile publice facute in ultima vreme in aceasta privinta.

"PNL are nevoie de o optiune, o optiune fundamentala care sa plece de la principii si sa nu se bazeze pe confortul unor persoane in primul rand, asa cum s-a intamplat din pacate la revizuirea Constitutiei din 2003", a explicat Tariceanu.

Fostul premier a mai sustinut ca actuala lege fundamentala este una "hibrida", in care este sadita "samanta de conflict", lucru confirmat de cele doua suspendari din functie ale presedintelui.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Tariceanu consultanti Coreea de Nord, #Tariceanu modificare statut PNL, #Tariceanu comisie revizuire Constitutie , #PNL
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Poza PSD Erie
PSD Erie
rank 5
Taricene nar fi rau, Sal dai jos pa Cacarau, Casa vaza Bratienii....