Tariceanu ataca PD-L chiar acasa la Boc

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 14:37
2042 citiri
Tariceanu ataca PD-L chiar acasa la Boc

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a participat, marti, la lansarea candidaturii senatorului liberal de Cluj, Marius Nicoara, pentru functia de primar al municipiului, lansand in acelasi timp atacuri la adresa contracandidatului PDL, Sorin Apostu, transmite corespondentul NewsIn.

"Am tinut astazi sa fiu prezent la Cluj, pentru a marca un eveniment important in viata Clujului si, evident, in ceea ce inseamna structura noastra politica organizationala a PNL-ului la Cluj.

Cred ca pentru Marius este un moment foarte important, un moment de responsablitate. Va avea, sa spun, onoarea sa candideze in fata cetatenilor Clujului pentru aceasta functie de inalta responsabilitate, o functie care, in ultima perioada, a capatat, fara indoiala o certa dimensiune politica.

E o lupta si o competitie dura in care, noi credem, ca Marius are prima sansa si trebuie sa castige Primaria Clujului", a spus Tariceanu.

Presedintele PNL a spus ca liderul PNL Cluj este omul potrivit pentru a-i urma lui Emil Boc la conducerea municipalitatii, pentru ca are viziune si activitatea sa de la Consiliul Judetean Cluj din perioada 2004-2008 il recomanda ca un om care stie sa faca administratie.

"Miza este foarte importanta pentru clujeni si pentru noi. Pentru clujeni miza este importanta pentru ca inainte de orice Clujul are nevoie de un om cu viziune, cu pricepere in administratie.

Marius Nicoara cred ca are cea mai buna carte de vizita in acest sens pentru ca a exercitat, cu rezultate foarte bune, functia de presedinte al Consiliului Judetean in perioada 2004-2008", a spus Traiceanu.

Liberalul a precizat ca Nicoara stie sa fie aproape de cetateni si sa isi impuna punctul de vedere, un exemplu fiind lobby-ul intens pe care l-a facut la Bucuresti pentru demararea proiectului Nokia.

Tariceanu nu a scapat nici ocazia sa il atace pe contracandidatul PDL al lui Nicoara, primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, despre care a spus ca are un dezavantaj ca nu este clujean si va intreba tot timpul "persoane abilitate" daca poate face ceva.

"Din partea contracandidatilor, pana in prezent, inteleg ca cel mai cunoscut este un domn care in afara de faptul ca are eticheta de "omul lui Boc" nu se poate spune mare lucru. Domnul Sorin Aprostu, Apostu, imi cer scuze, are aceasta eticheta.

Nu cred ca este suficient ca sa te prezinti in fata electoratului. Ce sa le spui? Sunt omul lui Boc... sa ajungem in situatia penibila in care acum o saptamana un ziarist il intreaba pe primul-ministru in functie daca merge la reuniunea primilor-ministri de la Moscova si primul ministru in functie sa spuna << Nu stiu, voi intreba factorii abilitati >>", a mai spus presedintele liberalilor.

Tariceanu a mai spus ca Nicoara va beneficia de sprijinul PNL, amintind de prezenta in Cluj-Napoca a unor primari de municipii resedinta de judet, respectiv liberalii Mircia Munteanu de la Deva, Ilie Bolojan de la Oradea, Cristian Anghel de la Baia Mare si primarului Zalaului, Radu Capalnasiu.

La randul sau, Marius Nicoara a declarat marti ca, in calitate de primar, va incerca sa atraga cat mai multe fonduri europene si s-a declarat convins ca premierul Emil Boc nu va refuza finantarea orasului de pe Somes.

Tariceanu: Boc a facut plati neverificate

Tariceanu a tinut sa precizeze, marti, ca Guvernul Boc a facut plati neverificate unor firme, in ultima luna a anului 2008, si ca a scapat cheltuielile de sub control, transmite corespondentul NewsIn.

"Pe ultima parte a anului trecut, din cauza ca nu au controlat cheltuielile, au scapat haturile si s-au cheltuit asa, vazand cu ochii, un miliard si jumatate de euro, pe care nu stiu nici ei sa explice pe ce s-au dus.

Trebuie vazut daca in spatele acestor facturi de care vorbeau se gasesc bunuri si servicii care au fost achizitionate, lucrari de investitii care au fost executate sau daca, firmele respective, profitand de naivitatea actualilor guvernanti, au trimis aceste facturi catre incasare, fara ca ei sa fi prestat aceste obligatii contractuale si numai sa doreasca sa isi incaseze banii", a declarat Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa.

Fostul premier a mai acuzat Guvernul Boc ca s-a ocupat cu numiri de ministri si secretari de stat, in loc sa inchida robinetul bugetului central.

"Primul lucru pe care trebuie sa il vedem este daca acesti bani au fost cheltuiti cu adevarat de guvernul meu, sau nu cumva, o data ajunsa la Palatul Victoria, echipa domnului Boc se ocupa de alte lucruri mult mai profunde legate de interesul national cum ar fi numire domnului Oprea la MAI sau a generalului Ardelean, prin discutii pe la ora doua noaptea si cu blocarea Monitorului Oficial.

Deci, daca domniile lor, odata instalate la Palatul Victoria, au crezut ca acestea sunt prioritatile Romaniei, va anunt ca s-ar fi putut foarte bine sa fi uitat robinetul de la buget, de la capitolul de cheltuieli deschis si, ca atare, sa ne trezim cu cheltuieli efectuate in ultimele zile ale anului, care nu erau corelate cu veniturile", a mai spus Tariceanu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#primaria Cluj, #alegeri locale , #PNL