Tariceanu: Desemnarea lui Dragnea arata ca PSD nu are oameni

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 15:36
2089 citiri
Tariceanu: Desemnarea lui Dragnea arata ca PSD nu are oameni

Desemnarea lui Liviu Dragnea pentru a prelua portofoliul MAI arata ca social-democratii sunt in lipsa de resurse umane, in conditiile in care coalitia la putere a vorbit despre pastrarea in administratie a oamenilor deja alesi, a declarat, luni, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu.

"Singurul lucru pe care trebuie sa-l remarc este ca PSD este intr-o lipsa de cadre, resursa umana putina. Dupa ce Dragnea s-a zbatut sa castige presedintia Consiliului Judetean, acum il scot din dispozitiv si o sa-l puna ministru", a afirmat Tariceanu.

El a sustinut ca "nu trebuie uitat" faptul ca "aceasta coalitie tocmai vorbea despre necesitatea de a lasa oamenii care au fost alesi in administratia locala acolo unde sunt".

"Nu e foarte normal sa provocam alegeri din nou la un interval atat de scurt, vor fi putin peste sase luni, si nu uitati si de costurile administrative pentru realizarea alegerilor inainte de termen", a conchis Tariceanu.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a fost votat in unanimitate in cadrul Comitetului Executiv National sa ocupe postul de ministru de Interne, fiind de altfel singurul nume anuntat de Mircea Geoana pentru acest post.

Guvernul Boc si-a fixat un obiectiv care exista deja

Tariceanu a criticat Guvernul Boc ca si-a fixat un obiectiv de a duce pensiile la 45% in raport cu salariul mediu brut pe economie, masura care a fost adoptata de fostul guvern la 1 octombrie 2008.

"Guvernul Boc vorbeste mereu in ultima perioada despre obiectivul pe care si l-a fixat de a duce pensiile la 45% in raport cu salariul mediu brut pe economie. Aceasta masura a fost deja adoptat de la 1 octombrie 2008, cand punctul de pensie a fost adus la 45% din salariul mediu brut pe economie", a explicat Tariceanu.

In acest context, Tariceanu considera ca declaratiile membrilor actualului Guvern "fie sunt rau intentionate, fie in necunoastere legislativa".

Totodata, fostul premier a estimat ca asa cum se anunta prognoza pe anul 2009, va fi primul an in care salariile vor scadea dupa un lung sir de ani in care salariile au crescut.

Legea unitara de salarizare a bugetarilor

Calin Popescu Tariceanu a adus aminte si de legea unitara de salrizare a bugetarilor, categorie in care intra si profesorii, si a anuntat ca Biroul Politic a desemnat colegi din PNL sa duca proiectul mai departe.

"Colegii de-ai mei au fost insarcinati de Biroul Politic sa duca proiectul mai departe. Proiectul este intr-un stadiu relativ incipient. Atunci m-am intalnit cu patronatele, sindicatele si partidele la discutii.

Au fost unele din aceste organizatii care au si semnat referitor la principii, cred ca discutia a ramas in acel stadiu si vrem sa ducem mai departe acest proiect", a explicat Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit fostului sef al Executivului, legea unitara a salarizarii este necesara pentru ca salariile "au iesit dintr-o anumita logica economica in anumite domenii, nu vor putea fi corectate si vor afecta intregul sistem de salarizare".

Calin Popescu Tariceanu a amintit ca in contextul economic in care efectele crizei incep sa se simta si in Romania guvernul condus de el "a avut curajul sa spuna cu repsonabilitate ca majorarea cu 50% a salariilor profesorilor este o masura nesustenabila economic" si nu pentru ca nu ar fi vrut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pensii Tariceanu, #Calin Popescu Tariceanu, #punct de pensii, #criza economica, #lege unitara salarizare , #PNL