Tariceanu despre Basescu: A dus in derizoriu functia prezidentiala

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 22:12
1452 citiri
Tariceanu despre Basescu: A dus in derizoriu functia prezidentiala
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca Traian Basescu a dus in derizoriu functia prezidentiala, aruncand in permanenta greselile proprii pe umerii altcuiva.

"Basescu este intr-un permanent freamat incercand de fiecare data sa arunce vina pentru greselile proprii pe umerii altcuiva.

Uita ca in 2008 a trebuit sa ma opun intentiei pe care a avut-o de a majora in mod iresponsabil salariile pentru invatamant cu 50%, lucru care ar fi dus Romania in situatie de faliment economic", a declarat Tariceanu pentru Mediafax.

Fostul lider PNL considera ca politicienii fac "o mare greseala" ca stau tot timpul sa comenteze declaratiile "acestui individ care ocupa functia de presedinte al Romaniei si care, prin stilul pe care l-a practicat de 6 ani de zile, a dus in derizoriu functia prezidentiala".

"Am vazut tot astazi ca arunca vina pentru majorarea TVA pe Parlament si pe Curtea Constitutionala. Deci, in mod interesant, nu e de vina Guvernul care a luat decizia, e de vina Parlamentul si Curtea Constitutionala si la lucrul asta ii raspund foarte simplu ca avea la indemnana solutia - daca CC a respins micsorarea pensiilor cu 15%, aveau la indemnana solutia impozitarii pensiilor, daca aveau o problema cu pensiile.

Puteau sa gaseasca solutii, dar asta a vrut Guvernul si, dupa cum se stie din interiorul Guvernului si al PD-L, a rasuflat adevarul ca Boc a fost cel care s-a opus acestei solutii si a optat pentru majorarea TVA", a dezvaluit fostul premier.

Intr-un interviu acordat miercuri de Traian Basescu postului public de radio acesta a afirmat ca, desi nu obisnuieste sa comenteze deciziile Curtii Constitutionale, in cazul respingerii taierii pensiilor a fost vorba despre o abordare politica, nu de una pur juridica.

"De regula nu comentez deciziile Curtii Constitutionale. Va pot spune, fara ezitare, ca a fost o abordare politica, nu una constitutionala, pentru ca s-a uzat de articolul 53, in situatii exceptionale, cu reducerea unor venituri si nu cu anularea unor drepturi.

Era o reducere temporara. S-a preferat aceasta solutie, care e o solutie impotriva interesului general al Romaniei, care nici nu ataca partea cancerigena a bugetului de stat, una dintre ele. Intreb insa ce se intampla de la 1 ianuarie ?", a declarat Traian Basescu miercuri la RRA.

In urma cu doua saptamani, Curtea Constitutionala a decis ca pensiile nu pot fi reduse cu 15%, asa cum ar fi vrut Guvernul, acesta vazandu-se nevoit sa majoreze TVA cu cinci procente pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit bugetar agreata cu FMI, BM si CE.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Tariceanu Basescu presedinte, #Tariceanu Traian Basescu , #PNL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire; / Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman, / Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian! / Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi / Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!