Tariceanu, despre Vosganian: Subminarea economiei e o formulare din perioada comunista

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 18:58
1973 citiri
Tariceanu, despre Vosganian: Subminarea economiei e o formulare din perioada comunista
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca in cazul cererii privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian acuzatia de subminare a economiei nationale este o formulare folosita in perioada comunista.

"Nu cunosc care este fondul acuzatiilor, adica simpla formulare 'subminarea economiei nationale' poate sa insemne foarte mult si nu pot sa ma abtin aici sa nu remarc secundo ca subminarea economiei nationale este o formulare specifica celei mai negre perioade a comunismului, cand procurorii, ca sa dea ani grei de temnita celor care erau persecutati politic, foloseau aceasta sintagma de subminare a economiei nationale. Eu nu cred ca aceasta formula mai exista undeva in Europa democratica, asa incat probabil ca procuratura are anumite indicii pe care astept sa le vad ca sa pot sa vorbesc in cunostinta de cauza", a afirmat Tariceanu.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

Seful DIICOT a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv seful statului cu cereri de incepere a urmaririi impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu, pentru ca l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae si ar fi folosit Romgaz in interesul Interagro.

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) sa sesizeze Senatul pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa de luni al DIICOT.

De asemenea, seful DIICOT a solicitat procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vosganian urmarire penala, #Varujan Vosganian Adriean Videanu urmarit penal, #Tariceanu subminarea economiei termen comunist , #PNL