Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu: Nu sunt coleg cu Becali, asocierea cu PNL-ul nu e benefica

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 22:21
6095 citiri
Tariceanu: Nu sunt coleg cu Becali, asocierea cu PNL-ul nu e benefica

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a vorbit, duminica seara, despre candidatura lui Gigi Becali la alegerile parlamentare pe listele PNL, mentionand ca nu considera ca este coleg cu omul de afaceri, iar asocierea dintre Becali si liberali nu este benefica pentru partidul al carui presedinte a fost.

"Eu, ca vechi membru PNL, pot sa-mi spun punctul de vedere. N-o sa fim colegi, din fericire nu e vorba de un coleg de partid, e o candidatura pe listele USL", a declarat Tariceanu, invitat la Realitatea Tv.

Tariceanu: Crin Antonescu va regreta!

"Cum vad eu PNL: ca un partid care sa ramana ancorat in valorile europene, liberale care ne-au consacrat si in acelasi timp un partid al valorilor, printre care si cele morale. E nevoie inca de un partid ca reper de conduita, moralitate, tinuta, discurs politic, si mi-as dori ca acesta sa fie PNL", a adaugat fostul premier.

Tariceanu a refuzat sa ii dea o replica lui Becali, dupa ce acesta a afirmat ca "niciodata un barbat cu cinci neveste" nu va fi de partea sa. "Eu am folosit o expresie care, in fond, nu era atat de subtila ca sa ii puna pe multi in incurcatura si sa dea raspunsuri nepotrivite. Spre surprinderea mea, acest lucru s-a intamplat. Nu am ce sa adaug, pentru ca iar nu vor intelege", a adaugat liberalul.

Anterior, Calin Popescu Tariceanu declarase ca prefera sa ramana "demodat" si sa creada in valori si principii, respectiv in oamenii care manipuleaza ideile, si nu in cei care manipuleaza oile, o aluzie la Gigi Becali, care urma sa se inscrie in PNL.

Decapitari cu scandal in PNL - Vezi ce spun rebelii si candidaturile finale

Tariceanu, lui Antonescu: Lumea e pusa in miscare de oameni care manipuleaza idei, nu oi

"Gigi Becali nu este membru al PNL, o implicita asociere care s-a facut nu este benefica pentru noi", a mai adaugat fostul premier.

Decizia de a-l coopta in PNL pe Gigi Becali a creat un val de nemultumiri in randul unor membri marcanti ai partidului. Calin Popescu Tariceanu a fost unul dintre cei mai vehementi contestatari ai primirii lui Gigi Becali, exprimandu-si mai intai speranta ca in cadrul conducerii partidului exista "un clar discernamant" in aceasta privinta, iar mai apoi spunand ca subiectul "nici macar nu merita discutat".

Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Suspendarea presedintelui si imaginea Romaniei in UE

In alta ordine de idei, Calin Popescu Tarieanu a vorbit despre referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, actiune despre care spune ca "nu a fost suficient pregatita", dar si despre deteriorarea imaginii Romaniei in Uniunea Europeana.

"Actiunea de suspendare si apoi demitere a presedintelui nu a fost suficient pregatita, a fost facuta cu viteza foarte mare, comunicarea a ramas enorm de mult in spatele actiunii, occidentalii care nu sunt obisnuiti cu miscari atat de rapide au fost pusi in fata faptului cvasi-implinit si au avut o reactie de respingere", a declarat liberalul precizand, in gluma, ca "in Germania nu se intampla intr-un an cate se intampla intr-o saptamana in Romania".

Fostul sef al PNL a mentionat ca nu vrea sa faca greseala colegilor sai, "care se axeaza exclusiv asupra persoanei lui Basescu".

"E clar ca a jucat un rol nefericit, dar acum putem trage niste concluzii. Basescu o sa-si termine mandatul, trebuie sa gandim la niste reforme care sa evite o astfel de situatie in viitor: modificarea serioasa a Constitutiei pentru a limita riscurilor unor derapaje ale unui presedinte, intarirea controlului reciproc si echilibrul intre puterile din stat. Acum exista doar o formula extrema, a suspendarii presedintelui, nu exista nimic intermediar pentru a-l aduce pe fagasul normal", a completat fostul prim-ministru.

Tariceanu a mentionat ca exista, in ultima perioada, "o revenire la o retorica care parca se apropie de inceputul anilor 90".

"Exista o retorica anti-europeana, anti-occidentala, care pare sa starneasca anumite sustineri, simpatii. Eu cred ca acum Romania nu-si mai poate permite asa ceva in nicio forma, e deja integrata si dependenta de Europa. (...) Deciziile de la Bruxelles au o consecinta imediata asupra vietii noastre de zi cu zi, fondurile europene ajuta Romania sa suplineasca alte solutii financiare.

In fine, suntem membri ai PE, participanti in reuniunile unde se iau cele mai importante decizii, unde trebuie sa avem o voce, trebuie sa ne priveasca din prisma interesului national", a punctat fostul presedinte PNL.

Cu o "Romanie vlaguita, afectata in planul imaginii externe, credibilitatii, vocea noastra ramane slaba", a mai spus Tariceanu, subliniind ca "trebuie sa stim sa ne cladim relatii, parteneriate".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Tariceanu demiteri PNL, #Tariceanu Becali candidat PNL , #PNL
Comentarii