Tariceanu: Subiectul Becali trebuie expediat la locul pe care il merita (Video)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 21:48
6114 citiri
Tariceanu: Subiectul Becali trebuie expediat la locul pe care il merita (Video)
Foto: Romania Tv

Senatorul liberal Calin Popescu Tariceanu considera ca PNL ar putea revendica locul deputatatului Gigi Becali din Comisia Juridica, odata cu demisia acestuia, dar a evitat sa accentueze acest subiect care "trebuie expediat la locul pe care il merita".

"Imi displace foarte mult sa discut despre acest subiect si despre aceasta persoana. Pentru ca eu cred ca PNL, in virtutea trecutului istoric, traditiei, tinutei, trebuie intotdeauna sa se gandeasca ca acest partid s-a construit in jurul unor valori si principii. Din aceasta perspectiva trebuie judecata orice actiune.

Nu cred ca este un subiect de interes larg pentru cetateni. Aceasta chestiune o privesc raportandu-ma la valorile in care cred", a spus Calin Popescu Tariceanu, luni seara, la Romania Tv, in contextul in care, cu cateva ore inainte, Gigi Becali si-a dat demisia din PNL ca urmare a condamnarii sale la trei ani de inchisoare cu suspendare.

PNL se spala pe maini de Gigi Becali: Si-a dat demisia, acum este independent

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Intrebat in legatura cu aceasta demisie, fostul presedinte al PNL a raspuns: "Cred ca cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe cel care l-a adus in PNL pe domnul Becali".

"Nu mi-am ascuns parerea, si intre colegi mi-am spus parerea, nu am facut-o in public pentru ca eram in perioada electorala. Banuiesc ca si colegii mei vor avea un moment de reflectie serioasa asupra acestei chestiuni", a precizat fostul premier, care a adaugat ca "e o zi amara".

Tariceanu a subliniat ca PNL "nu poate sa se asocieze cu cei care sunt adeptii unui nationalism desantat, a xenofobismului", marturisind ca nu incearca sentimentul ca a avut dreptate, deoarece crede ca multi dintre colegii sai "nu s-au simtit deloc confortabil" in perioada in care Gigi Becali a facut pate din PNL.

Becali demisioneaza din PNL: Nu vreau sa-i fac rau lui Crin Antonescu

"Incerc un gust amar cand vad lucrurile aastea. Mi-as fi dorit foarte mult sa nu fie PNL implicat. N-am facut din acest subiect un cal de bataie. (...) E un subiect important, dar e si minor. E important pentru ca nu putem sa ne facem ca nu exista", a spus senatorul PNL, care a spus ca nu stie daca Gigi Becali a fost "util" unor politicieni in campania pentru alegerile parlamentare.

Intrebat daca Gigi Becali ar fi fost dat afara daca nu isi dadea demisia, dupa condamnarea de luni, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Multe minuni se pot intampla, nu stiu, stiu eu ce s-ar fi putut decide?".

Acesta a mentionat si ca PNL poate sa revendice locul lui Gigi Becali din Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Tariceanu: Udrea nu mi se pare ca este o persoana care sa merite prea mult atentia mea

Fostul presedinte PNL a explicat ca simtea "un fel de adversitate" fata de deputatul PDL Elena Udrea, care nu i se parea o persoana care sa merite prea mult atentia sa, parere pe care nu si-a schimbat-o.

"Doamna Udrea spune lucruri amabile - Fiecare are interesul lui", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, imitand vocea democrat-liberalei si facand trimitere la o declaratie a acesteia, de vineri seara.

Vorbind despre o eventuala colaborare PDL-PNL, Elena Udrea a considerat ca este exclusa o colaborare cu Crin Antonescu, nu insa si cu Calin Popescu Tariceanu.

"Este foarte greu sa negociezi cu Crin Antonescu, pentru ca e in alianta cu PSD, pe de alta parte are o atitudine total anti-europeana. Are o imagine proasta afara, dar sunt si alti liberali cu care se poate discuta. Domnul Tariceanu e considerat un lider cu respect pentru democratie...", a spus Udrea.

Nu in ultimul rand, Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca deocamdata e prea devreme sa se gandeasca la alegerile prezidentiale, dar si ca pledeaza "cu ardoare" pentru o reforma constitutionala, care sa nu fie facuta cu o jumatate de masura: "Sa avem curajul sa rupem pisica in doua, sa mergem ori cu una, ori cu alta".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Calin Popescu Tariceanu demisie Becali, #Becali demisie PNL, #Tariceanu declaratii Elena Udrea , #PNL