Anastase convoaca o sesiune extraordinara pentru cazurile Ridzi si Tariceanu (Video)

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 14:52
2798 citiri
Anastase convoaca o sesiune extraordinara pentru cazurile Ridzi si Tariceanu (Video)

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus vineri convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei, care sa ia in calcul rezultatele rapoartelor in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi, dar si plangerea la adresa fostului premier Tariceanu.

"Luand in considerare prevederile regulamentare, care spun ca rapoartele comisiei de ancheta urmeaza sa fie dezbatute in plenul Camerei, am decis convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei Deputatilor pentru a lua in considerare cele doua rapoarte", a declarat Roberta Anastase.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, raportul comisiei de ancheta in cazul ministrului Tineretului are doua tipuri de concluzii: unele care vizeaza aspecte civile si care presupun sesizarea unor institutii ale statului, si altele care vizeaza inceperea urmaririi penale.

Din aceasta cauza, este necesara si interventia Comisiei juridice, unde se afla deja doua sesizari, una pentru ministrul Monica Iacob-Ridzi, si una pentru fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"Acestia sunt pasii procedurali. Ceea ce sper este ca colegii din Camera Deputatilor sa nu se prevaleze de faptul ca suntem in vacanta parlamentara si sa vina in aceasta sesiune extraordinara", a conchis Roberta Anastase.

Comisia parlamentara care a anchetat modul in care au fost organizate de catre Ministerul Tineretului si Sportului evenimentele din 2 mai, de Ziua Tineretului, a decis sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul Monicai Iacob Ridzi.

Ea este acuzata de fapte extrem de grave, cum ar fi traficarea banilor ministerului pe care il conduce, iar comisia ii propune premierului Emil Boc sa ceara presedintelui Traian Basescu revocarea din functie a ministrului Ridzi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sedinta extraordinara Camera Deputatilor, #raport Monica Iacob Ridzi, #raport Calin Popescu Tariceanu , #premier
Comentarii
P
Periculosii PDL - repeta episodul Becali
rank 1
Cand Fam BaSecu era acuzata ca fac afaceri ilegale (vezi apartamentul cumparat pe 1 milion de euro) a fost arestat Gigi Becali. Acum cand sa dscoperit ca tanti Mitzi Ritzi a furat bani il baga pe Tariceanu - PDL-ul repeta faza care au facut-o cu Becali