Melescanu: Tariceanu nu e entuziasmat de ideea de a fi interimar la MAE

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 16:00
1348 citiri
Melescanu: Tariceanu nu e entuziasmat de ideea de a fi interimar la MAE

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a precizat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu este "entuziasmat" de ideea de a asigura interimatul la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si a adaugat ca o decizie cu privire la succesorul lui Adrian Cioroianu ar putea fi luata in cursul acestei saptamani, relateaza, luni, NewsIn.

La finalul sedintei Biroului Politic Central (BPC)al PNL, Melescanu a spus ca premierul Tariceanu le-a transmis colegilor de partid ca intentioneaza sa faca o propunere pentru MAE cat mai rapid posibil, astfel incat sa nu existe un interimat.

"Nu am detectat niciun entuziasm din partea primului-ministru", a spus Melescanu, intrebat daca seful PNL este dispus sa asigure interimatul la MAE. Vicepresedintele PNL a admis insa ca, in situatia in care va fi prelungit interimatul, atunci este posibila o astfel de varianta.

Melescanu a reafirmat ca PNL cauta un ministru pentru MAE atat in randul diplomatilor de cariera, cat si al oamenilor din interiorul partidului, precizand, insa, ca numele vehiculate in presa de luni nu au legatura cu realitatea.

Vicepresedintele liberal spera ca o decizie sa fie luata pana la sfarsitul saptamanii in curs, avand in vedere ca membrii conducerii PNL se vor reuni, din nou, miercuri, pentru a definitiva si lista candidatilor la alegerile locale.

Melescanu a subliniat ca desemnarea unui nou ministru in fruntea diplomatiei este atributul premierului.

Potrivit lui Melescanu, ministrul demisionar Adrian Cioroianu nu a dat niciun fel de lamuriri in BPC referitor la gestul sau de a parasi conducerea MAE.

Printre numele vehiculate pentru MAE, aminteste NewsIn, au figurat cele ale secretarilor de stat Dana Raduta Matache, Victor Micula. De asemenea, au mai fost vehiculate numele consilierului Mihnea Constantinescu si al fostului negociator sef cu UE, Aurel Ciobanu Dordea, subsecretar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

MAE, despre siguranța românilor din Israel, după atacul Iranului: ”Monitorizăm situaţia”
MAE, despre siguranța românilor din Israel, după atacul Iranului: ”Monitorizăm situaţia”
Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat luni, 15 aprilie, pentru News.ro, că până în prezent misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au recepţionat...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Calin Popescu Tariceanu, #MAE, #Teodor Melescanu, #externe , #premier
Comentarii