Oprescu l-a convins pe Tariceanu sa renegocieze datoria la caldura (Video)

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:12
1348 citiri
Oprescu l-a convins pe Tariceanu sa renegocieze datoria la caldura (Video)

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a lasat convins de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa renegocieze datoria "istorica" pe care o are primaria catre ELCEN astfel incat bucurestenii sa nu ramana fara caldura.

In cadrul unei intalniri care a avut loc la Primaria Generala, cei doi au discutat cateva dintre problemele cu care se confrunta bucurestenii si trebuie rezolvate.

Astfel ca prim ministrul a declarat ca Guvernul va negocia o reesalonare a datoriilor catre ELCEN a datoriei "istorice" de 5.000 de miliarde de lei vechi. Aceasta a mai spus ca Primaria Capitalei va discuta si cu Ministerul Finantelor cum se vor achita si penalitatile acumulate pana in prezent pentru a nu afecta in niciun fel locuitorii Bucurestiului.

"Am discutat despre plata principalei datorii existente si sa vedem cum negociem penalitatile ca sa asiguram caldura bucurestenilor, dar si sa permitem operatorului economic sa isi recupereze sumele. am discutat cu domnul primar general posibilitatea esalonarii pe o durata de un an a platii acestei datorii de catre Primarie catre RADET si de RADET catre ELCEN", a declarat premierul.

Se reia transportul public in judetul Ilfov

In cadrul acestei intalniri premierul si primarul Capitalei au anuntat ca in sedinta de marti a Consiliul General se va aproba hotararea care prevede ca se va relua transportul public in judetul Ilfov.

"Am reusit sa rezolvam cateva probleme importanta pentru bucuresteni si ilfoveni. Marti in sedinta consiliului general se va aproba protocolul care prevede ca se va relua transportul RATB in judetul Ilfov. Sunt convinsa ca locuitorii de acolo vor fi multumiti de acest lucru", a mai declarat premierul.

1.000 de case pentru bucurestenii expropriati

Edilul sef al Capitalei i-a cerut sefului Executivului sa gaseasca o solutie legala care sa ii permita sa aloce cu caracter temporar cele 1.000 de case disponibile persoanele care se afla intr-o situatie disperata si stau in strada.

Premierul a precizat ca este de acord cu acest lucru si va inainta o propunere Ministerului Justitiei ca sa revolve aceasta problema.

"Am discutat ca cele o mie de locuinte care stau goale sa adaposteasca temporar persoanele evacuate pe legea 10 sau care au nevoie. Nu este corect sa stea lumea in strada cand noi avem o serie intreaga de locuinte. Insa acestea vor fi acordate cu caracter temporar", a declarat primarul.

Metroul spre Otopeni trece la Primarie

Sorin Oprescu a declarat ca i-a cerut premierului ca proiectul care se afla momentan la Ministerul Transporturilor, care prevede construirea unui metrou pana la aeroportul Henri Coanda, sa fie transferat la Primaria Generala.

"Proiectul cu metroul dintre Gara de Nord si aeroportul Otopeni unde s-au facut deja studiile de fezabilitate este un proiect extrem de util, important si folositor pentru Bucuresti. As vrea ca el sa se concretizeze si ma bucur ca domnul primar isi arata disponibilitatea sa il preia de la Ministerul Transporturilor, dar cred ca si guvernul trebuie sa aiba o contributie. Mi se pare o solutie excelenta pentru descongestionarea traficului", a declarat Tariceanu.

Primarul a precizat ca vrea sa ii fie transferat ca sa il termine, avand in vedere ca o parte din banii folositi sunt procurati din fonduri europene.

Fonduri pentru stadionul Lia Manoliu

In cadrul intalnirii de luni premierul i-a promis edilului sef al Capitalei ca in sedinta de Guvern, de marti, va aloca suma de 31 de milioane de lei pentru lucrarile care se efectueaza la stadionul Lia Manoliu, pentru anul 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Calin Popescu Tariceanu, #Sorin Oprescu, #negocia, #datorie, #ELCEN , #premier