Parlamentul, convocat in sedinta extraordinara la 27 iulie

Luni, 13 Iulie 2009, ora 15:48
610 citiri
Parlamentul, convocat in sedinta extraordinara la 27 iulie
Foto: Antena 3

Cazul ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, anchetata in legatura cu banii cheltuiti de "Zilele Tineretului, si cel al fostului premier Calin Popescu Tariceanu, privind contractele dintre statul roman si firma Sterling asupra Insulei Serpilor, vor fi discutate in cadrul unei sedinte extraordinare pe 27 iulie.

Sesiunea extraordinara din 27 iulie are, pe ordinea de zi, cazul Rizi incepe, de la ora 16.00, si cazul Sterling, de la ora 18.00, a anuntat, luni, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau.

Concret, deputatii vor analiza, pe 27 iulie, in sesiune extraordinara, rapoartele in cazurile Ridzi si Tariceanu. Pentru ca cele doua rapoarte sa mearga la comisia juridica din Camera Deputatilor, acestea trebuie votate in plen.

In raportul care priveste evenimentele organizate de Ziua Tineretului, sunt doua concluzii, una vizeaza aspecte civile, iar cealalta se refera la inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi. Raportul trebuie sa treaca intai pe la Comisia juridica dar plenul Camerei va decide in privinta cererii de inceprea urmaririi penale.

Nici Calin Popescu Tariceanu, fostul premier, nu scapa de ancheta. Raportul privind Acordul petrolier al companiei Sterling Resources dar si cererea de urmarire penala in cazul sau vor fi analizate maine de biroul permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus vineri convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei, care sa ia in calcul rezultatele rapoartelor in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi, dar si plangerea la adresa fostului premier Tariceanu.

"Luand in considerare prevederile regulamentare, care spun ca rapoartele comisiei de ancheta urmeaza sa fie dezbatute in plenul Camerei, am decis convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei Deputatilor pentru a lua in considerare cele doua rapoarte", a declarat Roberta Anastase.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, raportul comisiei de ancheta in cazul ministrului Tineretului are doua tipuri de concluzii: unele care vizeaza aspecte civile si care presupun sesizarea unor institutii ale statului, si altele care vizeaza inceperea urmaririi penale.

Din aceasta cauza, este necesara si interventia Comisiei juridice, unde se afla deja doua sesizari, una pentru ministrul Monica Iacob-Ridzi, si una pentru fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"Acestia sunt pasii procedurali. Ceea ce sper este ca colegii din Camera Deputatilor sa nu se prevaleze de faptul ca suntem in vacanta parlamentara si sa vina in aceasta sesiune extraordinara", a conchis Roberta Anastase.

Comisia parlamentara care a anchetat modul in care au fost organizate de catre Ministerul Tineretului si Sportului evenimentele din 2 mai, de Ziua Tineretului, a decis sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul Monicai Iacob Ridzi.

Ea este acuzata de fapte extrem de grave, cum ar fi traficarea banilor ministerului pe care il conduce, iar comisia ii propune premierului Emil Boc sa ceara presedintelui Traian Basescu revocarea din functie a ministrului Ridzi. (A.T.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sesiune extraordinara Ridzi Tariceanu, #Tariceanu Ridzi Sterlin bani, #deputati Ridzi Sterling sesiune speciala , #premier