Reactii pro si contra numirii lui Stolojan

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 13:41
4433 citiri
Reactii pro si contra numirii lui Stolojan

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, a declarat miercuri ca desemnarea viitorului Guvern sta in mana premierului desemnat de Traian Basescu, Theodor Stolojan.

Liderul PD-L a declarat pentru Antena 3 ca noul premier este "omul potrivit la locul potrivit".

"Urmatorii pasi stau in mana premierului desemnat. Este obligatia lui sa gestioneze aceasta situatie. Noi suntem alaturi de el asa cum am fost de la inceput. Vom incerca sa construim tara asa cum am stabilit. El va hotari ce se va intampla", a mentionat acesta.

Marian Oprisan - PSD: Guvernul Stolojan va trebui sa treaca peste criza generata de Tariceanu

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca spera ca Romania sa aiba un guvern solid, format din profesionisti, odata cu nominalizarea lui Theodor Stolojan ca prim-ministru.

"Guvernul Stolojan va trebui sa treaca peste criza generata de patru ani de guvernare a Cabinetului Tariceanu", a spus Marian Oprisan. El a precizat ca, in acest moment, singurul social-democrat in masura sa discute despre viitorii ministri ai cabinetului este presedintele PSD, Mircea Geoana.

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat, miercuri, pe Theodor Stolojan in functia de prim-ministru.

Marko Bela - UDMR: Stolojan este o persoana potrivita

Marko Bela, liderul UDMR, saluta decizia presedintelui de a-l desemna pe Theodor Stolojan premier al Romaniei.

"Noi il cunoastem de mult, am mai colaborat. E o persoana potrivita foarte bine pregatita in domeniile cele mai problematice acum: finantele si economia. Noi suntem de acord cu aceasta desemnare", a precizat liderul uniunii. Marko Bela a mentionat ca in acest moment prima sarcina a tuturor este elaborarea unui plan comun de guvernare.

"Cand am spus ca exista viata si in opozitie am vrut sa aratam ca nu vrem sa intram intr-un guvern cu orice pret. Toata lumea cand intra intr-o coalitie are si conditii, a nostra se refera la program ca sa fie acceptabil si pentru UDMR. Mai ramane aceasta problema a colaborarii PD-L - PSD si UMDR", a declarat acesta.

Marko a spus ca in cadrul intalnirii de miercuri nu a discutat cu PD-L despre portofolii concrete pentru UDMR, in cazul in care va intra la guvernare.

Ludovic Orban - PNL: Stolojan este un pas inapoi pentru Romania

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, ca nominalizarea lui Theodor Stolojan de catre seful statului pentru functia de premier este un urias pas inapoi dupa 17 ani in care Romania ar fi trebui sa evolueze spre democratie si sa se modernizeze.

"E un urias pas inapoi. Dupa 17 ani in care Romania ar fi trebuit sa evolueze si sa se modernizeze, iata ca presedintele Basescu nominalizeaza pentru functia de premier aceeasi persoana nominalizata de Ion Iliescu pentru aceasta functie dupa lovitura de stat data impreuna cu minerii impotriva Guvernului Roman", a sustinut Ludovic Orban pentru Mediafax.

El a mentionat ca Romania, prin aceasta nominalizare, intra intr-o perioada in care riscul "unui regim autoritar al presedintelui e din ce in ce mai mare".

Lucian Bolcas - PRM: Stolojan este un bun economist

Liderul PRM Lucian Bolcas considera ca Theodor Stolojan este un bun economist, dar are minusuri in ceea ce priveste autoritatea, iar desemnarea sa de catre presedinte pentru functia de premier reprezinta o intarire a pozitiei PD-L in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul viitor.

"Desemnarea domnului Stolojan este o intarire a pozitiei PD-L in viziunea alegerilor prezidentiale care vor avea loc anul viitor", a declarat, miercuri, liderul PRM Lucian Bolcas.

Bolcas crede ca cooptarea UDMR intr-o viitoare coalitie de guvernare ar duce la asumarea, de catre Guvern, a programului UDMR de autonomie si conferire de drepturi sporite minoritatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cezar Preda, #Theodor Stolojan, #premier desemnat, #noul Guvern , #premier