Tariceanu: Acum doua luni am prevazut inghetarea salariilor

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 22:26
2394 citiri
Tariceanu: Acum doua luni am prevazut inghetarea salariilor
Foto: Antena 3

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu spune ca a prevazut in urma cu doua luni inghetarea salariilor pentru bugetari in contextul crizei economice.

"Nu vreau sa-mi arog niciun fel de merit, dar acum doua luni am prevazut acest lucru si nu am nicio satisfactie ca s-a intamplat", a declarat, marti, Calin Popescu Tariceanu, invitat la o emisiune a Antena 3.

Potrivit fostului lider PNL, "esecul nu este numai al bugetului ci este esecul unei intregi palete de masuri economice".

Pe de alta parte, dezbaterea de marti din Parlament a avut chiar o nota de amuzament in opinia fostului premier.

"Astazi (marti, n.red), am fost foarte amuzat pentru ca ministrul de Finante Pogea si-a inceput prezentarea cu aceeasi placa, 'greaua mostenire', care este de fapt a Guvernului Boc", a acuzat Calin Popescu Tariceanu.

Poate-poate romanii nu se prind

Un alt fost premier al Romaniei, Petre Roman, invitat in aceeasi emisiune, arunca vina tot pe actualul Executiv, care "nu a avut si nu are o politica economica".

"Politica economica a Guvernului lipseste. Principala preocupare a acestui Guvern este aceea de a tine cu dintii de economie. Acest Guvern intai a abandonat promisiunile, temporizand abandonul, adica a facut-o in etape, poate-poate romanii nu se prind", a acuzat si Petre Roman.

Guvernul a prelungit pana la 31 decembrie 2009 actele normative care reglementeaza salarizarea in sectorul bugetar, a anuntat marti, premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

Totusi, premierul a explicat ca, in masura in care economia va permite, salariile si pensiile mici vor putea fi majorate.

Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, a declarat ca o astfel de actiune din partea actualului Guvern este fara precedent.

In cazul in care ar fi votata o astfel de ordonanta, Dandea a declarat ca ar propune colegilor sai din sindicate "o suspendare radicala a oricarui dialog cu actuala guvernare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Calin Popescu Tariceanu, #ingghetare salarii, #previziune doua luni, #Petre Roman , #premier