Tariceanu candideaza in Ilfov, Irina Loghin se tine dupa el

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 13:33
2977 citiri
Tariceanu candideaza in Ilfov, Irina Loghin se tine dupa el

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a decis sa renunte la candidatura intr-un colegiu din Bucuresti pentru una in judetul Ilfov, ceea ce insemna ca si Irina Loghin va trebui sa isi depuna candidatura tot in judetul Ilfov.

Surse liberale citate de Newsin au declarat vineri ca premierul s-ar fi hotarat sa candideze in Ilfov, desi initial fusese anuntat pentru colegiul din Primaverii.

Pe de alta parte, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, anuntase ca partidul o va trimite pe interpreta de muzica populara Irina Loghin sa candideze in acelasi colegiu uninominal in care va candida si premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Evenimentul Zilei.

Mai mult, Gheorghe Funar a anuntat ca el insusi se va infrunta electoral cu presedintele PSD, Mircea Geoana.

"In cazul in care presedintele PSD, Mircea Geoana, si premierul Calin Popescu Tariceanu staruie si insista in aplicarea acestei legi proaste, a votului uninominal, de fapt o ruleta ruseasca, ii anunt ca unde candideaza Geoana voi candida si eu, iar unde candideaza Tariceanu va candida Irina Loghin. Sunt sigur ca ii batem si raman orfani, nu ii mai pune nimeni premieri ai Romaniei", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar.

Peremistul este de parere ca Irina Loghin va aduna mai multe voturi decat liderul PNL, fiind mult mai cunoscuta si iubita de electorat.

Prezent luni la deschiderea anului scolar in comuna ilfoveana Gruiu, premierul Tariceanu a primit o propunere din partea fostului prefect din Ilfov, Marian Petrache, in prezent secretar de stat in Ministerul Internelor si vicepresedinte liberal. Acesta i-a propus sa candideze intr-un colegiu din judetul Ilfov, care cuprinde localitatile Gruiu, Snagov, Ciolpani, Moara Vlasiei, argumentand ca premierul a locuit in ultimii ani in satul Cioflinceni din comuna Snagov.

"M-ai luat prin surprindere si am sa ma gandesc. O sa discutam, este un lucru ce poate fi interesant ca provocare. Iti multumesc de propunere", i-a raspuns premierul colegului sau de partid.

"Sa nu credeti ca un colegiu in Ilfov este mai prejos decat cel din Primaverii. In zona asta rurala, adiacenta Bucurestiului, provocarile sunt foarte mari, transformarile foarte rapide si foarte profunde, iar nevoile sunt pe masura. In Bucuresti lumea are alte asteptari, aici lumea are alte orizonturi si provocari", a raspuns Tariceanu ziaristilor care l-au intrebat daca va renunta la colegiul bucurestean din Primaverii pentru cel din Ilfov.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Calin Popescu Tariceanu, #Irina Loghin, #candidatura, #Ilfov , #premier