Tariceanu cere demisia lui Ludovic Orban si a altor sase sefi de filiale (VIDEO)

Luni, 16 Iunie 2008, ora 20:01
2102 citiri
Tariceanu cere demisia lui Ludovic Orban si a altor sase sefi de filiale (VIDEO)

Conducerile organizatiilor PNL care au obtinut la alegerile locale din acest an un punctaj sub 15%, situatie in care se afla sase judete din Romania si municipiul Bucuresti, trebuie sa-si depuna mandatele, a anuntat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu dupa sedinta liderilor PNL in care s-a facut o prima analiza a rezultatelor la alegeri.

"Conform unei decizii a delegatiei permanente, organizatiile care au obtinut sub 15% sunt obligate sa-si depuna mandatul", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

In plus, presedintele PNL a spus ca, din punctul sau de vedere, "in acest moment, considera conducerile acestor organizatii cu mandatul depus".

Concret, premierul Tariceanu asteapta si demisia candidatului PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, care a reusit sa obtina doar 11,85% din preferintele bucurestenilor, necalificandu-se in primul tur pentru Capitala.

"Sunt sapte organizatii care au obtinut sub 15%, printre care si organizatia din Bucuresti, din pacate. La Bucuresti, PNL, pentru ca a obtinut un scor prost, nu poate pretinde sa faca parte dintr-o majoritate", a explicat Tariceanu.

Desi a apreciat ca rezultatul PNL este unul foarte bun "per total", premierul crede ca lipsa de performanta "trebuie sa dea de gandit", motiv pentru care este necesara luarea unor masuri de reorganizare.

Premierul a spus ca aceasta decizie a delegatiei permanente va fi formalizata duminica viitoare.

Pe de alta parte, Tariceanu a precizat ca decizia nu vizeaza o persoana, ci reorganizarea partidului pentru o mai buna performanta in viitor.

Tot dupa sedinta de luni a PNL, premierul a anuntat ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat la presedintia PNL. "La vitorul congres al PNL, imi voi depune candidatura pentru un nou mandat ca presedinte al PNL", a anuntat Tariceanu.

O prima reactie a venit de la vicepresedintele PNL Crin Antonescu. El a declarat, luni, dupa sedinta PNL, ca Bucurestiul este un caz special si trebuie tratat ca atare, asa ca nu se impune demisia lui Orban.

Despre planurile lui Tariceanu, Ludovic Orban a spus ca nu cunoaste institutia demisiei.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#alegeri, #Calin Popescu Tariceanu, #rezultate, #Ludovic Orban, #procent, #Crin Antonescy , #premier