Tariceanu, despre trimiterea lui Ponta in judecata: E o acuzatie foarte grava. Vom intra intr-o criza politica (Video)

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 21:04
9382 citiri
Tariceanu, despre trimiterea lui Ponta in judecata: E o acuzatie foarte grava. Vom intra intr-o criza politica (Video)
Foto: B1 Tv

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca declansarea unei crize politice este inevitabila dupa ce DNA a decis trimiterea in judecata a sefului Guvernului, Victor Ponta, si crede ca este nevoie ca liderii coalitiei sa se reuneasca si sa discute aceasta problema.

"In primul rand o astfel de acuzatie este o acuzatie foarte grava. Aceste acuzatii trebuie bine cantarite cand e vorba de premierul tarii. Acest lucru poate crea o criza politica majora. S-a mai intamplat ca acuzatii insuficiente sa fie infirmate in instanta.

Aici trebuie sa fie extrem de mult profesionalism atunci cand vorbim de acuzatii impotriva premierului, nu pentru ca e mai sus de lege, dar se poate crea o criza politica. Probabil vom intra intr-o criza politica, fara doar si poate e nevoie ca actuala coalitie de guvernare sa se reuneasca si sa vorbeasca despre aceasta problema", a spus Tariceanu, intr-un interviu difuzat sambata de B1 Tv.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

Cat despre ce poate si ce ar trebui sa faca presedintele Klaus Iohannis, fostul premier considera ca o fortare a demiterii lui Ponta nu ar fi cel mai bun lucru.

"Daca presedintele alege sa profite de acest lucru, poate forta demisia prim-ministrului, nu neaparat prin suspendare. Dar in opinia mea acesta ar fi un demers periculos. Exista si cealalta varianta in care presedintele asteapta reactia prim-ministrului, care trebuie sa isi asume si anumite responsabilitati. Nu este o sitiuatie uzuala in care un prim-ministru sa fie trimis in judecata", a mai spus Tariceanu.

La remarca moderatorului ca probabil singurul in afara de Ponta care s-a aflat intr-o astfel de situatie a fost Silvio Berlusconi, Tariceanu a punctat: "Nu stiu daca Berlusconi este cel mai bun exemplu pe care trebuie sa-l dam si sa-l luam".

Intrebat cat crede ca mai poate rezista Guvernul Ponta, fostul lider liberal a evitat un raspuns clar, spunand doar ca "aceasta ramane o intrebare deschisa".

El nu a dorit nici sa spuna ce ar fi facut daca ar fi in locul lui Ponta si a insitat ca trebuie o sedinta a coalitiei pentru a fi transata aceasta problema.

"Si eu am avut parte de hartuieli permanente in timpul mandatului, nu vreau sa vorbesc ce as face eu, cred ca in aceste cazuri e mai bine, mai ales ca suntem parteneri in coalitie si e o problema politica, ar trebui sa le discutam impreuna si sa vedem", a conchis Tariceanu.

Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA in dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals, evaziune fiscala si spalare de bani. Faptele de care este acuzat seful Executivului au fost comise in perioada in care era avocat. Procesul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Tariceanu Ponta trimis judecata reactie, #Tariceanu Ponta justitie criza politica , #premier