Tariceanu il va propune pe Melescanu pentru un nou interimat la Justitie

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 11:03
986 citiri
Tariceanu il va propune pe Melescanu pentru un nou interimat la Justitie

Premierul Calin Popescu Tariceanu il va propune pe Teodor Melescanu pentru un nou mandat de ministru interimar al Justitiei la finele acestei saptamani, cand expira interimatul, au declarat surse liberale, citate de PRO TV.

Constitutia prevede ca seful Guvernului poate desemna un interimar intr-o functie vacanta pe o perioada de 45 de zile, dar nu precizeaza explicit daca persoana in cauza poate avea un mandat sau mai multe, argument pe care se bazeaza si premierul.

Seful Guvernului a avut, in ultimele zile, mai multe discutii cu fostul consilier prezidential Renate Weber, pentru a o convinge sa preia sefia Justitiei.

"Daca primul-ministru se afla in una dintre situatiile prevazute la articolul 106 (demisie, incompatibilitate, pierderea drepturilor electorale - n. red.) cu exceptia revocarii, sau este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului ministru, pana la formarea noului Guvern.

Interimatul, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor, inceteaza daca primul-ministru isi reia activitatea in Guvern", stipuleza articolul 107, alineatul 3 din Constitutie.

Interimatul lui Melescanu a inceput in 15 ianuarie, cand s-a publicat decizia de numire a sa in Monitorul Oficial. In consecinta, termenul de 45 de zile de interimat expira in 29 februarie.

Melescanu, actualmente ministru al Apararii, care a fost propus de Tariceanu pentru Justitie, viseaza insa la Ministerul Afacerilor Externe. Aparent, actualul ministru interimar al Justitiei este un fel de "Superman" al Guvernului Tariceanu.

In opinia lui Melescanu, solutiile pentru rezolvarea crizei de la Ministerul Justitiei sunt prelungirea interimatului sau, numirea unui alt interimat sau desemnarea de catre premier a unei alte persoane.

Pe de alta parte insa, ministrul Apararii considera ca aceasta decizie ii apartine premierului, care are toate prerogativele constitutionale in desemnarea viitorilor ministri.

Ministrul interimar al Justitiei a mai spus ca nu stie nimic daca premierul Tariceanu doreste sa desemneze o alta persoana si ca despre acest subiect nu s-a discutat in ultimul Birou Politic al PNL.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu, #propune, #melescanu, #nou interimat, #Justitie , #premier