Tariceanu l-a revocat pe Adomnitei, inlocuitorul - Anton Anton (Audio)

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 19:13
6724 citiri
Tariceanu l-a revocat pe Adomnitei, inlocuitorul - Anton Anton (Audio)
Foto: Fabrica de bani

Premierul Tariceanu a decis sa il demita pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. Locul acestuia va fi luat de secretarul de stat Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare si Stiinta.

"Domnul prim-ministru l-a revocat din functie in aceasta dimineata pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. In locul sau, l-a propus pe secretarul de stat, domnul Anton Anton", a declarat marti purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Aceasta le-a declarat jurnalistilor acreditati la Palatul Victoria ca premierul a decis sa il inlocuiasca pe ministrul Educatiei din cauza atitudinii pe care a avut-o in Parlament, atunci cand a votat majorarea salariilor profesorilor.

In opinia prim-ministrului, Adomnitei nu a sustinut suficient punctul de vedere al Guvernului in privinta lipsei resurselor necesare si a dat sperante desarte profesorilor, mai ales ca Ministerul Finantelor trimisese la Parlament o nota in care se spunea foarte clar ca nu exista fonduri pentru aceste mariri de salarii.

"Primul-ministru considera ca ministerul nu si-a asumat suficient responsabilitatea de a sustine in Parlament punctul de vedere al Guvernului referitor la proiectul de lege privind cresterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice", se arata si intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Guvern.

Anton Anton, nominalizat de Tariceanu

Anton Anton a precizat la Realitatea TV care au fost circumstantele in care i-a fost facuta propunerea de catre premierul Tariceanu, marti dimineata, in jurul orei 10.

"M-a intrebat daca sunt de acord sa preiau aceasta functie, am raspuns ca DA si am stabilit ca vom mai discuta", a declarat Anton Anton.

Acesta a recunoscut ca este membru PNL inca din 1996, dar a precizat ca nu detine nicio functie in partid. De asemenea, el a spus ca nu stie daca premierul a mai facut aceasta propunere si altora.

Anton a subliniat ca a lucrat foarte bine cu actualul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, pe care l-a apreciat foarte mult.

Anton Anton este profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si specialist recunoscut in inginerie urbana si hidraulica, fiind apreciat pentru activitatea desfasurata in ultimul deceniu in organizarea cercetarii stiintifice.

El s-a nascut pe 22 decembrie 1949, la Timisoara. A absolvit Institutul Traian Vuia in 1972, iar in 1987 si-a luat doctoratul la Institutul de Inginerie Civila din Bucuresti. Din 1995 este profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. A publicat 7 carti si peste 79 de lucrari de specialitate.

Propunerea a fost trimisa catre Palatul Cotroceni, urmand ca presedintele Traian Basescu sa semneze decretul de revocare.

Adio, Adomnitei!

Cristian Adomnitei a devenit ministru al Educatiei la remanierea guvernamentala care a avut loc in aprilie 2007. Inlocuitorul sau, Anton Anton, a fost numit in luna ianuarie 2005, secretar de stat pentru activitatea de cercetare in Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Odata cu organizarea in luna august 2005 a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Anton a fost numit si presedinte ANCS prin decizia primului-ministru nr.181 din 27 septembrie 2006.

Potrivit agentiei Mediafax, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat ca a aflat pe diferite surse despre demiterea sa. "Nu am discutat cu premierul despre schimbarea din functie, dar nu tin de scaun", ar fi spus acesta, precizand ca va da declaratii dupa ce va discuta cu premierul despre aceasta decizie.

Potrivit jurnalistilor de la Relitatea TV, dupa ce Anton Anton a acceptat propunerea, Cristian Adomnitei a avut marti o scurta discutie la Palatul Victoria cu premierul Tariceanu in urma careia a fost nevoit sa accepte aceasta decizie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Anton Anton, #cristian adomnitei, #demis, #Calin Popescu Tariceanu, #revocare, #ministrul Educatiei , #premier