Tariceanu: Majorarea preturilor la gaze nu se justifica

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 18:34
1603 citiri
Tariceanu: Majorarea preturilor la gaze nu se justifica

Cererea producatorilor de gaze naturale privind majorarea pretului gazelor in acesta toamna este nejustificata, in conditiile in care pretul petrolului pe piata externa a scazut, sustine Calin Popescu Tariceanu.

Inaltul oficial a facut aceasta precizare i contextul in care Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a primit din partea Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania cereri de majorare a pretului la gaze naturale, incepand cu 1 octombrie 2008.

Reprezentantii E.ON Gaz declarau saptamana trecuta ca majorarea cu 11,6 % a pretului final al gazelor naturale pentru clientii casnici, aprobata de ANRE de la 1 iulie, nu permite companiei sa-si acopere in totalitate costurile de achizitie a gazelor naturale si nici pierderile suportate pana acum.

La randul lor, reprezentantii Distrigaz Sud sustin ca pretul gazelor ar trebui sa creasca de la 1 octombrie pentru ca a crescut si pretul gazelor din import de la 480 la 500 de dolari mia de metri cubi in trimestrul al III-lea, iar pentru trimestrul al IV-lea se preconizeaza ca va ajunge la 550 dolari.

In replica, Gergely Olosz, presedintele ANRE, a precizat ca nu orice solicitare a operatorilor se soldeaza automat cu cresterea preturilor.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a avut loc in 1 iulie, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Calin Popescu Tariceanu, #premier, #pret gaze , #premier