Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Tariceanu: Nu am nimic de ascuns privind cazul Sterling

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:15
997 citiri
Tariceanu: Nu am nimic de ascuns privind cazul Sterling

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu i-a scris sefului Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustinand ca va sprijini eforturile anchetei parlamentare desfasurate in cazul contractului Sterling, prin care s-a concesionat dreptul de explorare in doua perimetre marine apartinand Romaniei.

Tariceanu arata ca PNL sustine desfasurarea anchetei de catre Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor si ca "nu are de gand sa sa foloseasca nici un privilegiu si nici o prevedere legata de imunitatea parlamentara, conferite de statutul de deputat sau de cel de fost Prim Ministru, pentru a influenta aceasta ancheta".

Discutiile la nivelul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor privind cazul Sterling au pornit de la solicitarea deputatului PD-L Mircea Toader, care a cerut urmarirea penala a lui Tariceanu pentru subminarea economiei nationale.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat marti ca cererea de urmarire penala impotriva lui Calin Popescu Tariceanu a fost trimisa Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor. Raportul Comisiei va fi prezentat plenului, iar daca se intrunesc toate motivele se va incepe urmarirea penala.

"Ii asigur pe toti deputatii de faptul ca sustin toate demersurile desfasurate la nivelul Camerei in vederea reglementarii corecte si transparente a tuturor chestiunilor legate de acest subiect.

Am toata disponibilitatea de a oferi colegilor deputati orice informatii necesare pentru a face lumina in acest caz", sustine Calin Popescu Tariceanu, in scrisoarea adresata presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Dreptul de explorare in doua perimetre marine incluse intr-o zona de litigiu din apropierea Insulei Serpilor a fost cedat firmei Sterling Resources Ltd. la sfarsitul guvernarii Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Tariceanu afacerea Sterling, #nimic ascuns Sterling , #premier