Tariceanu: Romania a tras un loz necastigator - are conducatori fricosi

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 20:27
1989 citiri
Tariceanu: Romania a tras un loz necastigator - are conducatori fricosi

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu califica legea Educatiei si cea a salarizarii unice drept ultimele exemple ale unei "realitati triste", in care Romania a tras un loz necastigator, iar liderii de la varf sunt niste fricosi.

"Vremurile de criza economica cer lideri care sa isi asume responsabilitati. Reale, nu de imagine, in Parlament. Romania a tras, din pacate, un loz necastigator: este condusa de un presedinte si de un premier fricosi.

Legile educatiei si Legea salarizarii unice - pe care Coalitia PSD-PDL isi va asuma raspunderea pe 15 septembrie - sunt ultimele exemple ale acestei realitati triste", scrie liderul liberal pe blog.

Mai mult, Calin Popescu-Tariceanu considera ca legea salarizarii unice este una fundamental de stanga, iar ca liberal nu poate fi de acord cu ea, dar ar fi deschis unei dezbateri in cazul in care aceasta ar fi "asumata pana la capat".

"Trei firmane fara valoare"

"Emil Boc ne ofera insa o varianta 'corcita' - un fel de salata de boeuf, cu sos egalitarist -, in care coeficientii de salarizare se stabilesc pe principiul: 'cine ameninta mai tare, primeste mai mult'.

La fel cu legile educatiei. Nu sunt de acord ca acest guvern a ignorat total documentul de reforma hotarat de guvernul pe care l-am condus, impreuna cu sindicatele, cu reprezentantii parintilor, samd. Dar chiar si asa, as fi fost dispus sa ascult o varianta clara, asumata in numele unor principii de reforma", mai scrie fostul premier.

Potrivit lui Calin Popescu-Tariceanu, legile educatiei ar fi "rezultatul unui troc politic": "ca si cum Traian Basescu, Mircea Miclea, Emil Boc si Ecaterina Andronescu s-ar fi adunat intr-o seara la barbut si ar fi negociat, printre injuraturi si zgomote de pahare, forma finala a legii".

Astfel, liderul liberal considera ca legile educatiei, salarizarii unice si reducerii cheltuielilor publice "nu sunt trei legi, ci trei firmane fara valoare".

Cele trei legi pentru care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea au ajuns, luni dimineata, la Parlament.

Cele trei proiecte asupra carora Guvernul isi va angaja raspunderea sunt Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu asumare raspundere, #Romania loz necastigator, #premier presedinte fricosi , #premier