Tariceanu: Romania nu se vede bine la Bruxelles din cauza fumului electoral

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 21:49
1238 citiri
Tariceanu: Romania nu se vede bine la Bruxelles din cauza fumului electoral

Cum se vede Romania de la Bruxelles? Nu se vede din cauza fumului provocat de fumigenele electorale ale unor politicieni, povesteste premierul Calin Popescu discutia cu un politician european.

"Discutam ieri (vineri) cu un politician european despre cum se vede Romania de la Bruxelles. Imi spunea, folosind o metafora, ca nu se mai vede bine din cauza fumului provocat de fumigenele electorale ale unor politicieni", scrie seful Executivului pe blogul sau.

Tariceanu povesteste ca, pe drumul inapoi spre Bucuresti, a citit presa si declaratia lui Mircea Geoana, potrivit caruia "tinerii vad in Romania un cimitir al viselor lor".

"Am citit ce spunea deunazi Mircea Geoana, ca "tinerii vad in Romania un cimitir al viselor lor". Am mai citit si despre convingerea unanima a partidelor de stanga de a sprijini in continuare o crestere iresponsabila a salariilor. Aceleasi mesaje negative, pesimiste. Aceeasi incercare a stangii de a ii face pe romani dependenti de stat", acuza premierul.

Concluzia lui Calin Popescu este ca, in cazul in care CE avertizeaza de riscuri majore in cazul acordarii unei cresteri salariale de 50%, oamenii de stanga traiesc intr-o lume imaginare, in care nu exista nicio criza.

"Parca traim in doua lumi complet diferite. Una este lumea reala, in care suntem constienti exista o criza financiara si actionam cu responsabilitate si precautie.

In lumea reala, romanii se gandesc si la consecintele negative pe care o serie de politici populiste le-ar avea.

Cealalta este o lume imaginara, in care nu exista nici o criza si in care se pot acorda cresteri salariale de 50%, peste noapte", sustine Tariceanu.

"Imi este greu sa inteleg resorturile care ii fac pe politicienii de stanga sa traiasca in aceasta lume imaginara. Doar pot auzi si ei avertizarile Comisiei Europene, care vorbeste despre "riscuri majore", in cazul in care se maresc salariile profesorilor cu 50%.

Imi dau seama ca au creat aceasta lume imaginara special pentru campanie. Economia nu tine insa cont de campanie si ar trebui sa inteleaga si ei asta", a subliniat seful Executivului.

Totodata, premierul a anuntat ca cei de stanga mai pregatesc "o fumigena", luni, dar despre asta va vorbi in postul urmator.

Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca la Bruxelles s-a discutat despre solutii concrete pentru a stimula investitiile si a dezvolta IMM-urile.

"Am discutat despre pozitia pe care Romania si Europa o vor avea la reuniunea de la 15 noiembrie de la Washington, cand Europa va prelua un rol de lider pentru a rezolva criza financiara mondiala", a mai precizat seful Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Liderii Uniunii Europene au adoptat miercuri seara o declaraţie prin care se afirmă dorinţa unei relaţii reciproc avantajoase cu Turcia şi un interes strategic pentru un mediu stabil în estul...
#Calin Popescu Tariceanu, #Bruxelles, #stanga, #Mircea Geoana, #Uniunea Europeana, #salarii, #criza , #premier