Videanu: Demiterea lui Adomnitei este o diversiune a lui Tariceanu

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 21:45
2098 citiri
Videanu: Demiterea lui Adomnitei este o diversiune a lui Tariceanu

Demiterea ministrului Educatiei Cristian Adomnitei pe ultima suta de metri a expirarii mandatului actualului Executiv este o incercare disperata a premierului Calin Popescu Tariceanu de a distrage atentia de la situatia economica reala a Romaniei, considera prim vicepresedintele PD-L Adriean Videanu.

"Demult trebuia schimbat, motiv pentru care cred ca prin schimbarea domniei sale nu se incearca decat sa se distraga atentia de la problemele reale pe care le avem acum. Nu era recomandat sa conduca Ministerul Educatiei", a declarat prim vicepresedintele PD-L, luni, la Realitatea Tv.

Potrivit democrat-liberalului, care spune ca impartaseste opinia intregii clase politice, chiar si a membrilor Executivului, Adomnitei trebuia schimbat demult, din cauza gafelor facute, dar si din cauza situatiei deplorabile a sistemului de invatamant.

Adrian Videanu subliniaza ca demiterea ar fi o incercare a premierului de a distrage atentia de la criza economica in care risca sa fie aruncata economia Romaneasca.

La randul sau, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, a explicat ca un ministru, implicit cel al Educatiei, trebuie sa aiba "competente profesionale, o profunda si solida baza morala", in contextul in care "ministrul invatamantului are obligatia sa organizeze nu numai bugetul ministerului, ci al intregului sistem".

Bolile educatiei

Trecand in revista fiecare ministru al Educatiei pe care l-a avut Romania din 1990 si pana azi, Frunda a spus ca "fiecare ministru al invatamantului parca ar fi fost o boala. A vrut sa aiba o lege a sa. Avem un sistem de invatamant erodat, din secolul al XIX-lea. Elevii stau de dimineata de la 7:00 pana la 16:00 la ore, nu invata ce e necesar, cele mai multe cladiri sunt daramate, profesorii nu isi dau interesul".

De aceeasi parere este si europarlamentarul Titus Corlateanu, in opinia caruia un ministru al Romaniei europene trebuie sa prezinte o viziune, sa-si fixeze tinta unde vrea sa ajunga si sa se organizeze. Trebuie sa stie ce are de facut".

Corlateanu il acuza pe premierul Tariceanu ca nu l-a luat pe Adomnitei la o discutie intre patru ochi in care sa-i dea ocazia sa-si dea demisia de onoare, dar recunoaste insa ca nu ar prea exista motive pentru care primul ministru sa faca acest lucru.

Nunta si MIRA

Ironic, Frunda a sustinut ca "un om responsabil, daca merge la propria nunta, daca vrea sa fie respectat in fata miresei sale, baga mana in buzunar si scoate banii si plateste un elicopter, nu foloseste elicopterul MIRA".

Intrebati care este regele gafelor, Adrian Cioroianu sau Cristian Adomnitei, Frunda, Videanu si Corlateanu nu s-au putut hotari intre "limba moldoveneasca" si "stelutele" steagului Uniunii Europene.

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de revocare a ministrului Invatamantului, Cristian Adomnitei. La scurt timp dupa aceea, a semnat si decretul de numire a secretarului de stat in acelasi minister, Anton Anton, in functia de ministru.

Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, ceremonia de depunere a juramantului va avea loc dupa publicarea decretului in Monitorul Oficial al Romaniei.

Premierul Tariceanu l-a revocat, marti, pe Cristian Adomnitei din functia de ministru al Educatiei si l-a propus sefului statului pe presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare si Stiinta, Anton Anton, pentru acest portofoliu.

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
#adomnitei, #Tariceanu, #demisie, #elicopter, #MIRA, #majorare salarii, #profesori , #premier