Videanu: Unde a disparut cresterea economica cu care se lauda Tariceanu?

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 16:55
1655 citiri
Videanu: Unde a disparut cresterea economica cu care se lauda Tariceanu?

Unde a disparut cresterea economica cu care se lauda premierul Calin Popescu Tariceanu "zi de zi" daca nu sunt bani pentru marirea salariilor profesorilor, l-a intrebat prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu pe premier, vineri, dupa discutia dintre Tariceanu si reprezentantii partidelor parlamentare.

"Unde sunt banii pe care Guvernul ii promite in campania din presa, unde a disparut cresterea economica pe care primul ministru o reclama cu atata bucurie si de ce exista bani pentru clientii politici si nu exista bani pentru cetatenii de rand?",l-a intrebat Videanu pe Tariceanu in contextul in care pana acum pensionarii nu au primit nimic din banii promisi, iar legea majorarii salariilor profesorilor nu a intrat inca in vigoare.

"Cum a gasit resurse inainte de alegerile parlamentare sa le de primarilor 1,2 PNL si PSD miliarde de euro? De ce nu gaseste resurse sa le dea salarii profesorilor?", a continuat Videanu.

Potrivit prim-vicepresedintelui PD-L, situatia care il inspaimanta acum pe premier "este cea creata de domnul Tariceanu. Nu s-a dat un ban la pensii pana azi".

"PD-L lucreaza in beneficiul cetateanului si a lucrat in mod serios. La sfarsitul anului 2006, domnul Tariceanu avea pe masa de lucru atat legea sistemului unic de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, cat si legea privind reglementarea drepturilor de natura salariala ale personalului contractual din sectorul bugetar, ambele proiecte elaborate de fostul ministrul democrat al Muncii, Gheorghe Barbu. Nu-i ramanea decat sa se uite in programul de guvernare", a acuzat Videanu.

"Tariceanu ne propune astazi sezatori pe timp de furtuna. Ne propune ca in momentul in care avem o problema constituim o comisie sau un grup de lucru, astfel incat sa inchida problema respectiva", a adaugat prim-vicepresedintele PD-L.

Tariceanu a criticat, vineri, PD-L, care a refuzat sa se ralieze concluziei la care s-a ajuns in urma negocierilor de vineri, si anume sa ia parte la grupul de lucru care urmeaza sa finalizeze legea salarizarii.

Vicepresedintele PD-L a explicat ca partidul sau nu va participa la grupul de lucru pentru ca primul ministru nu este credibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok ar putea fi interzisă în SUA prin lege. 170 de milioane de americani riscă să rămână fără conturi
TikTok ar putea fi interzisă în SUA prin lege. 170 de milioane de americani riscă să rămână fără conturi
Camera Reprezentanților din Congresul american a adoptat sâmbătă, 20 aprilie, un proiect de lege care lansează un ultimatum către compania care deține rețeau socială TikTok. Proiectul...
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
#Adriean Videanu, #Calin Popescu Tariceanu, #lege, #salarii, #crestere economica , #premier