Vosganian: Demersul PD-L este o intentie de ascundere a problemelor guvernarii

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:51
556 citiri
Vosganian: Demersul PD-L este o intentie de ascundere a problemelor guvernarii
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PNL, vicepresedintele Varujan Vosganian, a declarat marti ca demersul PD-L de a cere inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier este doar o incercare de deturnare a atentiei publice de la problemele guvernarii.

"Nu este decat o tentativa de a ascunde problemele guvernarii", a declarat Vosganian pentru NewsIn in legatura cu solicitarea PD-L adresata Camerei Deputatilor de incepere a urmaririi penale impotriva liberalului Calin Popescu Tariceanu, pentru savarsirea faptelor de subminare a economiei nationale si de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Fostul ministru de Finante a adaugat ca actuala putere traieste fie in trecut, "defaimand" guvernarea Tariceanu, fie in viitor, facand promisiuni, insa fara a-si asuma responsabilitatile prezentului.

Vosganian a tinut sa sublinieze ca, in ceea ce priveste "chestiunea Sterling", aceasta "a parcurs succesiv toate guvernarile Romaniei".

Liderul de grup al deputatilor PD-L Mircea Toader a afirmat ca raportul Comisiei de ancheta Sterling justifica cererea de urmarire penala impotriva fostului premier, caruia i se imputa ca a semnat o Hotarare de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei.

"Exista un raport al Comisiei in care sunt foarte multe incriminari. Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a semnat Hotararea de Guvern la acesta situatie foarte grava in care zacamintele nationale puteau lua alta destinatie decat in interesul Romaniei. Trebuie sa clarificam aceste aspecte si sa vedem daca e vorba de raspundere penala", a declarat Toader.

Solicitarea PD-L de incepere a urmaririi penale impotriva liberalului Calin Popescu Tariceanu, pentru savarsirea faptelor de subminare a economiei nationale si de abuz in serviciu contra intereselor publice, va fi trimisa Comisiei juridice pentru elaborarea unui raport, a decis BP al Camerei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#solicitarea impotriva lui Tariceanu, #solicitarea PDL Tariceanu, #Tariceanu Comisie ancheta , #premier
Comentarii
Poza Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
rank 2
M
Marian Eugen
rank 1
Eu ii dadeam in judecata pe PNL si PSD pentru devalizarea in ultimul trimestrul a 3 miliarde de euro care nu se regasesc nicaieri!!!