Aberatia zilei: Intalnirea din padure si sedinta de la restaurant

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 13:54
6360 citiri
Aberatia zilei: Intalnirea din padure si sedinta de la restaurant
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pare coplesit de responsabilitati si incapabil sa isi tina in frau colegii, asa ca i-a bagat in "tarc", la Snagov.

Este trist, dar oricine urmareste viata politica stie ca atunci cand nu adopta legi trasnite (cum au fost cele care prevad inaltarea unei cruci imense in Piata Universitatii, sanctionarea "defaimarii sociale" sau obligativitatea ca toti comerciantii sa vanda in proportie de cel putin 51% produse romanesti), senatorii romani chiulesc pe rupte.

Suparat pe calitatea slaba a activitatii camerei parlamentare pe care cu onor o conduce si ca sa le bage mintile in cap colegilor sai, Calin Popescu Tariceanu a gasit o solutie la fel de originala ca democratia lui Ion Iliescu.

Nu, n-a demisionat, ci a hotarat sa sune adunarea in padure la Snagov, pentru o asa-zisa reuniune informala, programata pentru astazi.

"Avem o problema de perceptie legata de Parlament, de lipsa de credibilitate a Parlamentului, avem o problema care ar trebui transpusa in practica prin modificarea regulamentului Senatului, aducerea lui la zi tinand cont de anumite decizii ale Curtii Constitutionale.

Trebuie sa vedem care sunt cele mai bune cai sa facem aceste lucruri, cum debirocratizam activitatea Biroului Permanent al Senatului si cum facem sa discutam mai mult subiecte politice, cum redam Senatului functia esentiala de dezbatere pe care o are orice Camera a Parlamentului.

Dupa cum vedeti, sunteti martori la cum se desfasoara dezbaterile in Camera, ele se rezuma, de cele mai multe ori, la interventii mai mult sau mai putin tehnice pe proiectele de lege, in loc sa fie dezbateri serioase pe subiecte importante", s-a plans, marti, Calin Popescu Tariceanu, de la pupitrul special organizat la Senat pentru conferinte de presa.

Presedintele Senatului isi da astfel cu stangul in dreptul. Pe de o parte e nemultumit de faptul ca dezbaterile din Senat nu sunt serioase si consistente, pe de alta parte afirma ca problemele unei "societati moderne" trebuie discutate mai intai "intr-un cadru de dialog informal, nu in cadrul unei sedinte in care luam hotarari".

"Pana sa luam hotararile, trebuie sa ne consultam", a punctat Tariceanu, uitand ceea ce stie si un licean: ca Puterea si Opozitia sunt adversari politici.

Cel mai probabil, presedintele Senatului (la fel ca si alti colegi de la cel mai inalt nivel) nu a aflat ca USL s-a desfiintat (oficial cel putin). Prin urmare, aceste consultari sau intalniri informale intre Putere si Opozitie, cultivate cu mult sarg si la Palatul Cotroceni, nu pot fi decat toxice pentru bunul mers al societatii.

Intr-un stat democratic, Puterea isi asuma responsabilitati si ia decizii pe masura profesionalismului si bunei credinte a reprezentantilor sai, in timp ce misiunea Opozitiei este sa vina cu solutii alternative, poate chiar mai bune, si sa supravegheze eventualele derapaje ale Puterii. Armonie si consens intre cele doua motoare politice nu exista decat in statele totalitare. I s-o fi facut dor lui Calin Popescu Tariceanu de Marea Adunare Nationala si de Nicolae Ceausescu?

Se pare ca da, pentru ca altfel nu se explica de ce s-a aratat "deranjat" de refuzul cu care l-a intampinat PNL.

De departe, insa, cel mai amuzant aspect al intregii tarasenii este explicatia pe care Calin Popescu Tariceanu a dat-o cu privire la organizarea intalnirii informale la Palatul Snagov, nu in una din salile de conferinte din imensul Palat al Parlamentului, ocazie cu care au fost pusi la bataie 6.000 de lei din banii publici, conform stiripesurse.ro.

"Vreti sa va spun foarte sincer si simplu de ce? De aici, dupa jumatate de ora, fiecare se va trezi ca are treaba", a explicat Calin Popescu Tariceanu, anticipand singur cat succes va avea demersul sau.

Fost presedinte al PNL si fost premier al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu face parte dintr-o generatie de politicieni obisnuita cu jocurile de culise, la fel ca si Liviu Dragnea, care, conform stiripesurse.ro, a convocat aseara la un restaurant din Capitala circa 45 de senatori PSD, tot pentru o "reuniune informala" menita sa detensioneze conflictele din partid.

Cum sa te plangi de slabiciunile unor institutii democratice, precum partidele sau Parlamentul, daca tu insuti le sabotezi amenajand "consultari" la restaurant sau prin padure?!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Tariceanu reuniune senat Snagov, #Tariceanu consultari senatori Snagov , #Senat