Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cabinetul Dancila a renuntat la SPP, insa Tariceanu apreciaza institutia

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 17:15
1956 citiri
Cabinetul Dancila a renuntat la SPP, insa Tariceanu apreciaza institutia
Foto: Senat

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat, miercuri, ca decizia premierului Dancila de a renunta la protectia Serviciului de Protectie si Paza este una care se aplica tuturor membrilor Guvernului.

"Daca doamna Dancila a luat aceasta decizie, ea se aplica intregului Cabinet. Daca aceste informatii se confirma, ar insemna ca o institutie a statului, care nu are in atributii asa ceva, sa se fi transformat intr-un fel de broker politic. Acest lucru ar pune sub semnul intrebarii corectitudinea functionarii unor institutii din sistemul de siguranta nationala", sustine Tariceanu.

Pe de alta parte, seful Senatului apreciaza activitatea Serviciul de Protectie si Paza, dupa ce a beneficiat si beneficiaza de serviciile institutiei.

"Fara indoiala ca am cuvinte de apreciere pentru institutie si pentru modul in care a functionat, pentru oamenii din institutie, am beneficiat si beneficiez de serviciile institutiei. Nu se pune problema despre utilitatea institutiei, in niciun caz. Ceea ce s-a semnalat in presa ridica niste semne de intrebare foarte serioase, pe care nu cred ca le putem trece cu vederea. Astept o confirmare oficiala", a mai spus liderul ALDE.

Intrebat daca a luat in calcul infiintarea unei comisii de ancheta a SPP, Tariceanu a spus: "Nu am stat sa ma gandesc la o astfel de chestiune".

La inceputul sedintei de guvern de miercuri, premierul Dancila a anuntat ca a transmis Serviciului de Protectie si Paza ca renunta la protectie, gest pe care il fac toti ministrii. Ea a tinut sa precizeze ca nu are o problema cu ofiterii SPP sau cu institutia.

Informatia privind decizia sa si a membrilor Guvernului de a renunta la serviciile SPP a aparut inca de marti, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca orice premier trebuie sa aiba contacte cu SRI, cu SIE si cu SPP, insa seful SPP, Lucian Pahontu, a fost implicat mai mult decat era cazul in Guvern.

"Mai multi colegi mi-au spus ca seful SPP-ului a fost implicat mai mult decat era cazul. Domnului Paul Stanescu i s-a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si dumnealui poate sa fie seful partidului. Poate ca i s-a spus si lui Grindeanu, lui Tudose, nu stiu", a declarat Dragnea la Antena 3.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dancila renuntare protectie SPP, #Tariceanu apreciaza SPP , #Senat