Cazul Tariceanu si saritul peste rand. Ar trebui sa stea demnitarii la coada? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 21 August 2016, ora 14:51
11457 citiri
Cazul Tariceanu si saritul peste rand. Ar trebui sa stea demnitarii la coada? - Sondaj Ziare.com
Foto: Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu a ajuns in atentia publicului in ultimele zile dupa ce a "sarit" o coada de vreo mie de persoane pentru a-si reinnoi permisul auto.

Explicatiile lui ulterioare si reactiile din societate au creat o controversa: oamenii cu functii inalte in stat ar trebui sa stea la coada ca orice cetatean sau postul sa le dea privilegiul de a intra in fata la ghiseu sau de a veni in afara programului normal de lucru?

Sa vedem, intai, cum au decurs lucrurile in cazul Tariceanu.

Joi dimineata, pe 11 august, Tariceanu s-a prezentat in curtea Directiei Permise din Bucuresti si a "fentat" multimea de oameni care astepta ora 08:00, pentru inceperea programului de lucru cu publicul.

Un reprezentant al institutiei l-a introdus in cladire pe usa din dos. Deschiderea programului cu publicul a fost intarziata putin, pentru ca Tariceanu sa isi termine treaba inauntru si sa poata pleca apoi fara sa fie observat de poporeni.

A doua zi, prefectul Capitalei a anuntat declansarea unei anchete in legatura cu acest caz. Prefectul a subliniat ca, daca Politia Romana, prin Directia de Permise si Inmatriculari, nu va face ancheta privind cazul lui Tariceanu, atunci se va ocupa Prefectura.

Dupa cateva zile, si Directia de Permise Auto din cadrul Politiei Capitalei a declansat o ancheta interna in acest caz.

Iata si cateva explicatii pentru care sunt cozi de sute de persoane la serviciul permise din Pipera

Pe de alta parte, avocatul Elenina Nicut a trimis un denunt catre DNA, impotriva lui Tariceanu, in plangere specificandu-se infractiunea de folosirea influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"Orice alta persoana straina de institutie, care nu se bucura de influenta si autoritatea numitului Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, nu ar fi putut patrunde cu autoturismul in curtea interioara a institutiei, nu ar fi fost intampinat de un reprezentant al institutiei, dupa cum nu ar fi putut intra in cladirea institutiei pe o alta usa de acces decat cea destinata publicului si in afara programului de lucru cu publicul", scrie in denuntul avocatului.

Vineri, insa, presedintele ALDE Timis, Marian Cucsa, a spus ca "trebuie modificata legea sa vedem exact nevoia, sa modificam legea pentru suplimentarea personalului".

"Mi se pare normal sa existe o lege prin care sa se permita accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cat sunt presedinte sau sef al Senatului sa poata sa mearga sa isi ridice permisul pentru a nu impiedica alte activitati pe care le au din punct de vedere administrativ", a spus Cucsa, citat de News.ro.

Cucsa si-a anuntat mai apoi declaratiile si a spus ca fost "prost inteles". El a afirmat ca s-a referit la rezolvarea problemei cozilor la care trebuie sa stea romanii.

Critici din partea unui ministru - cum isi explica Tariceanu gestul

In ce-l priveste pe Calin Popescu Tariceanu, acesta si-a explicat gestul abia dupa 5 zile: "Exista, in orice stat, cateva functii importante unde oamenii au fost alesi ca sa reprezinte, intr-un fel, statul si sa se dedice, in principal, problemelor societatii comunitatii. Da? Asta ar trebui sa fie preocuparea lor principala. Nu statul la coada".

In replica, Violeta Alexandru, ministrul pentru Dialog Social, spune ca demnitarii trebuie sa stea la coada alaturi de cetatenii obisnuiti.

Din punct de vedere legal, nu exista un cadru legal care instituie un regim preferential pentru demnitari in ceea ce priveste statul la coada.

Ziare.com va invita la dezbatere si la vot: Ce ar trebui sa faca demnitarii in astfel de situatii

- Sa stea la coada (cu angajatii SPP dupa ei)?

- Sa evite coada ca Tariceanu?

- Sa vina si sa fie primiti de functionari in afara orelor de program cu publicul?.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu coada permise, #sondaj demnitari coada, #Tariceanu ocolit coada permise , #Senat