Cazul Tariceanu si saritul peste rand: Demnitarii sa stea la coada, ca toti oamenii - sondaj

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 12:49
3425 citiri
Cazul Tariceanu si saritul peste rand: Demnitarii sa stea la coada, ca toti oamenii - sondaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Demnitarii ar trebui sa stea la coada, asemenea celorlalti oameni, considera aproape trei sferturi dintre cei care au raspuns unui sondaj online realizat de Ziare.com, dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a "ocolit" o coada de 1.000 de persoane, ca sa-si reinnoiasca permisul.

Evenimentul a avut loc in luna august, iar 73,19 la suta dintre cei care au raspuns sondajului sunt de parere ca Tariceanu si ceilalti demnitari ar trebui sa stea la coada, cu tot cu angajatii SPP dupa ei.

Un procent semnificativ dintre respondenti - 17,01 la suta - considera ca demnitarii ar trebui sa fie primiti de functionari in afara orelor de program cu publicul, pentru a evita neplacerile.

In cele din urma, 7,28 dintre cei care au raspuns sondajului sustin ca demnitarii nu ar trebui sa stea la cozi, ci sa adopte aceeasi atitudine cu a lui Tariceanu, respectiv sa intre in fata. 2,52 la suta dintre respondenti nu stiu sau nu ii intereseaza acest subiect.

Sondajul a fost realizat in perioada 21-28 august, iar la el au raspuns 2.458 de persoane, de la fiecare IP putandu-se vota o singura data.

Cum a "ocolit" Tariceanu coada de la permise si cum s-a scuzat fostul premier

Cazul Tariceanu a fost discutat intens in luna august, dupa ce a fostul premier a "sarit" o coada de vreo mie de persoane pentru a-si reinnoi permisul auto.

Pe 11 august, dimineata, Tariceanu s-a prezentat in curtea Directiei Permise din Bucuresti si a "fentat" multimea de oameni care astepta ora 08:00, pentru inceperea programului de lucru cu publicul.

Un reprezentant al institutiei l-a introdus in cladire pe usa din dos. Deschiderea programului cu publicul a fost intarziata putin, pentru ca Tariceanu sa isi termine treaba inauntru si sa poata pleca apoi fara sa fie observat de oamenii care asteptau la rand.

A doua zi, prefectul Capitalei a anuntat declansarea unei anchete in legatura cu acest caz. Prefectul a subliniat ca, daca Politia Romana, prin Directia de Permise si Inmatriculari, nu va face ancheta privind cazul lui Tariceanu, atunci se va ocupa Prefectura.

Dupa cateva zile, si Directia de Permise Auto din cadrul Politiei Capitalei a declansat o ancheta interna in acest caz.

Apoi, pe 29 august, surse din cadrul MAI au transmis ca trei ofiteri ai Serviciului de Permise Bucuresti sunt cercetati administrativ, pentru ca i-au permis lui Tariceanu sa intre in cladire pentru a-si reinnoi carnetul de sofer, fara sa mai astepte.

Iata si cateva explicatii pentru care sunt cozi de sute de persoane la serviciul permise din Pipera.

In ce-l priveste pe Calin Popescu Tariceanu, acesta si-a explicat gestul abia dupa 5 zile: "Exista, in orice stat, cateva functii importante unde oamenii au fost alesi ca sa reprezinte, intr-un fel, statul si sa se dedice, in principal, problemelor societatii, comunitatii. Da? Asta ar trebui sa fie preocuparea lor principala. Nu statul la coada".

Dupa mai mult de o saptamana, Tariceanu a revenit cu alte explicatii: "Nici eu n-am vazut, nici nu cred ca ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri, presedintele tarii in trecut sau in viitor facand acest tip de exercitii (statul la coada - n.red.) ".

In replica, Violeta Alexandru, ministrul pentru Dialog Social, a spus ca demnitarii trebuie sa stea la coada alaturi de cetatenii obisnuiti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu coada permise, #sondaj demnitari coada, #Tariceanu ocolit coada permise , #Senat