Domnul Tariceanu se pregateste de plecare. Cine-l impinge pe scari?

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 12:03
5618 citiri
Domnul Tariceanu se pregateste de plecare. Cine-l impinge pe scari?

Mi se pare ca Liviu Dragnea il uraste pe Tariceanu mai mult decat isi doreste sa controleze Senatul Romaniei.

Informatia ca senatorii PNL si cei ai UNPR strang semnaturi pentru demiterea actualului presedinte al camerei superioare a Parlamentului are legatura cu faptul ca ALDE a iesit de sub tutela social-democratilor. Liberalii au profitat, iar oamenii lui Dragnea ar putea vota alaturi de initiatori.

Presedintele PSD, cred eu, e speriat de apropierea lui Victor Ponta de Calin Popescu-Tariceanu si incearca sa-i taie acestuia din urma privilegiile ce vin din pozitia de-al doilea om in stat.

Pe de alta parte, actualul presedinte al Senatului nu mai are drept miza alegerile locale. El e interesat de generale. Asa ca o alianta a aripii Ponta cu ALDE si formarea unui partid social-liberal, o struto-camila, asa cum ii place fostului premier Victor Ponta, poate lua ceva din electoratul PSD, dar si ceva de la liberali.

In acest moment, e greu de spus daca acest proiect se va realiza, dar stiu ca sunt discutii destul de avansate intre cei doi fosti prim-ministri.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea are nevoie ca de aer sa castige Bucurestiul, un numar cat mai mare de primarii din tara si sa-si securizeze cateva judete in care sa aiba majoritatea in consilii. O victorie a doamnei Firea la Bucuresti ar insemna o mare victorie pentru Liviu Dragnea. Ar fi pentru prima data cand partidul creat de Ion Iliescu ar castiga Capitala. Reamintesc faptul ca Sorin Oprescu a ajuns primar, fiind independent. E adevarat ca s-a bucurat de sustinerea social-democratilor, dar a fost una neoficiala.

Pentru Liviu Dragnea, victoria Gabrielei Firea ar fi si victoria lui. Primul lider PSD care invinge in Bucuresti dupa un sfert de secol.

Indepartarea lui Tariceanu e importanta pentru PSD si din aceasta perspectiva, sa nu-i ofere acestuia posibilitatea sa sustina un candidat propriu din pozitia de cel de-al doilea om in stat. Asa ca nu cred ca domnul Tariceanu are mari sanse de scapare.

In acest context, e posibil ca liberalii sa nu reuseasca sa-si impuna propriul om pentru pozitia de presedinte al Senatului. In aceste momente, noul sef de la UNPR, domnul Steriu, si-ar dori postul. Alianta dintre PSD si UNPR poate sa-i blocheze pe liberali la vot, dar cred ca si acestia din urma vor sa scape cat mai repede de Tariceanu, care e vazut si de catre conducerea PNL ca o amenintare. Asa ca ar putea sustine un uneperist.

In opinia mea, zilele fostului premier la conducerea Senatului sunt numarate. E ciudat, cum trei formatiuni cu agende politice antagonice, pe alocuri, au format un front comun impotriva unui lider pe care eu il consider mediocru, care si-a aruncat la gunoi cariera politica pentru a-l servi pe Victor Ponta, cata vreme acesta a avut puterea.

Si, astfel, ultimul vestigiu al marii constructii politice numite USL isi va pierde influenta la cinci ani de la infiintare.

Ce a ramas in urma din ciudata alianta care a avut drept scop salvarea privilegiilor politicienilor si blocarea DNA? Nimic, dar nimicul e mare si greu, un bolovan in carca tuturor partidelor care nu reusesc inca sa se adapteze la schimbarile din societate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#demitere Tariceanu Senat, #Tariceanu ALDE PSD , #Senat