Minciunile cu picioare scurte ale domnului Tariceanu

Luni, 30 Aprilie 2018, ora 19:53
20719 citiri
Minciunile cu picioare scurte ale domnului Tariceanu

Merita citata o declaratie recenta a presedintelui Camerei Superioare a Parlamentului:

"Salariile s-au marit in sistemul sanitar cu niste procente grozave. Cu ceva vreme in urma, unul dintre colaboratorii mei imi spunea ca sotiei lui, care este asistent medical, i s-a marit salariul si a ajuns la 4.000 lei pe luna.

Dar interesant era ca au inceput sa sune colegele ei din strainatate care au plecat in Marea Britanie marea majoritate si care intrebau: E adevarat ca atat ai salariul pe luna, ca am vrea sa ne intoarcem ca acolo se castiga prost, se munceste foarte mult, iar conditiile de locuire sunt dificile".

Haida-de! N-am de unde sti cat primesc, in Regatul Unit, colegele sotiei colaboratorului dlui Tariceanu, dar aflu ca le atrage ca un magnet perspectiva salariului marit din Romania, care a ajuns la 4.000 lei, adica la 859 de euro pe luna, sau 752 de lire sterline.

"Procentele grozave" ale domnului Tariceanu

Ispitite de asemenea perspectiva, colegele sunt hotarate sa vina inapoi, la mai bine. Nu pot sa nu ma intreb: cine ne vinde noua gogosi: respectivele colege, sotia colaboratorului dlui Tariceanu, respectivul colaborator sau insusi presedintele Senatului?

Ca sa-mi raspund la intrebare, preiau din Internet postarea unei asistente medicale romance, ajunsa pe malurile Tamisei, care scrie:

"Ca asistent medical incepator, esti incadrat in "band 5.a." Adica la 21.692 lire BRUT pe an. Impartim la 52,14 (saptamani) si apoi la 37,5 (ore/saptamana) si obtinem 11,09 lire/ora BRUT. Convertim salariul anual brut in salariu lunar net cu thesalarycalculator si obtinem 1.486 lire NET pe luna".

As adauga: convertim cu 5,32 lei/lira si obtinem salariul minim echivalent in lei, al unei asistente medicale incepatoare in Regatul Unit: 7.905.32 lei.

Observand ca, fara indoiala, colegele sotiei colaboratorului dlui Tariceanu primesc in Regatul Unit cel putin 1.486 lire NET, (ca incepatoare) ma intreb cat de zurlii sunt ele, daca le atrag, ca un magnet, cei 4.000 lei (adica 752 lire), la care s-a ajuns in Romania, dupa ce s-a marit salariul cu "niste procente grozave" (sic).

Trec peste faptul ca declaratia presedintelui Senatului este exprimata in limbajul de lemn al vremurilor cand "tovarasul Calin" facea pe fotomodelul unei intreprinderi de stat. Fondul insusi e jenant: colegele suna din Regatul Unit ca sa se planga in Romania cu privire la mizeria de la ele.

Cum isi inchipuie dl Tariceanu ca o doamna ajunsa in UK, platita acolo cu cel putin 1.486 lire, echivalent 7.905.32 lei NET, jinduieste dupa cei 4.000 lei de la noi? Cum isi inchipuie despre o asistenta medicala ajunsa in Occident ca s-ar plange in stilul "se castiga prost, se munceste foarte mult, iar conditiile de locuire sunt dificile"?

Intuitia imi spune ca intreaga retorica este inventata politicianist de catre insusi dl Tariceanu. Altfel, cu ce scop se plange doamna cu privire la "conditiile de locuire" si nu spune exact ce o deranjeaza: pretul? Curatenia? Administratia? Mobilierul? Lenjeria de pat? Dotarile din apartament?

Toate depind de locatar, in afara pretului, care este acoperit de salariul cel putin dublu fata de cel din tara. Si atunci, care e problema?

Cine minte?

Problema este exact aceea pentru care scriu aceste randuri. Cineva minte. Minte cu nerusinare, incercand sa ne plaseze brasoave si contand ca romanii inghit. Deci, cine minte?

Mint colegele sotiei colaboratorului dlui Tariceanu, cele care doresc sa se intoarca rapid in tara, dupa ce au aflat ca 4.000 lei este mai mare decat 7.912,06 lei?

Mintea sotia colaboratorului dlui Tariceanu, care, fara sa observe aiureala cu care colegele o fac sa creada ca sapte (aproape opt) e mai mic decat patru?

Minte colaboratorul dlui Tariceanu, cu intentia vadita de a-l face de ras in fata oricui ii asculta bazaconiile in tara?

Sau minte insusi presedintele Senatului, fara sa-si dea seama cat de nepermis este asa ceva in postura oficiala pe care o are, dar contand ca minciuna merge ca declaratie politica in postura cealalta, de presedinte al ALDE?

Nu-mi expun parerea. Cine citeste aceste randuri poate sa cantareasca singur si sa judece. Cu aceasta ocazie, ar putea observa ca n-ar fi pentru prima oara, cand dl Tariceanu denatureaza adevarul. Stie toata lumea ca este citat, din cand in cand, in instanta, pentru invinuirea de marturie mincinoasa, cu favorizarea infractorului.

Mie, cand cantaresc si judec singur, nu-mi scapa o senzatie de desgust si observ cum insusi celebrul baron Munchausen, in varianta damboviteana, se pregateste sa castige inca un mandat in Parlamentul Romaniei. Nu e de rasul curcilor?

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tariceanu salarii sanatate Marea Britanie, #Calin Popescu Tariceanu salarii sanatate, #crestere salarii sanatate, #salarizare Occident, #salarizare asistente medicale, #legea salarizarii , #Senat