Noile explicatii ale lui Tariceanu: N-am vazut, nici nu cred ca ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri stand la cozi

Miercuri, 24 August 2016, ora 07:21
9613 citiri
Noile explicatii ale lui Tariceanu: N-am vazut, nici nu cred ca ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri stand la cozi
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a revenit cu noi explicatii dupa ce a fost filmat ca "a sarit" coada de la permisele auto si a intrat prin spatele cladirii, desi la rand erau 1.000 de persoane.

Tariceanu a declarat, la postul B1 TV, ca "cei de la SPP" i-au transmis ora la care trebuie sa se prezinte dimineata pentru a depune dosarul la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor. Seful Senatului a sustinut in continuare ca demnitarii nu ar trebui sa stea la rand si a gasit si un responsabil pentru cozile infernale: actualul Guvern.

"Nici eu n-am vazut, nici nu cred ca ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri, presedintele tarii in trecut sau in viitor facand acest tip de exercitiu. (statul la coada) ", a spus seful Senatului.

El a mai declarat ca seful institutiei i-a zis ca in momentul de fata se elibereaza intre 200 si 400 de permise pe zi, "deci nu 1.000, cum a fost facuta valva".

"Sigur ca ar fi problema Executivului pentru ca Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem ca este, mai degraba, un slogan. (...) Am fost deci ca sa-mi preschimb permisul. Pentru asta trebuie sa depui un dosar, sa platesti o taxa. Am platit taxa inainte pentru ca am aflat ca este aglomeratie acolo si ca sa nu stau sa pierd multa vreme. Am platit la o agentie CEC. Am fost si am depus dosarul si dupa aceea am fost chemat la 4.30 ca sa-mi ridic permisul. (...)

Mi-au transmis cei de la SPP: 'Trebuie sa ne prezentam la 8 fara 20 sa depunem dosarul'. Acum, ce vreti sa povestesc, daca vreti sa va povestesc ceva. Pe baza informatiilor care au aparut in presa, probabil cineva din interiorul institutiei a anuntat. Nu incepuse inca programul de lucru, oficial, cu publicul. Am venit dupa aceea, seara, sa ridic permisul. Erau cateva persoane la rand. Marele moment istoric?", a adaugat Tariceanu.

Acesta a apreciat ca "s-a facut o intreaga campanie", iar "subiectul a fost umflat si rostogolit in fel si chip".

"Si campania asta, pentru mine, nu e deloc surprinzatoare", a afirmat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus ca cineva din interiorul institutiei a anuntat ca urma sa isi preschimbe permisul de conducere, pentru ca cel care l-a filmat era "bine documentat". "Cineva din interiorul institutiei a anuntat un cetatean care nu stiu daca este ziarist", a continuat Tariceanu, aratand ca nu stie pentru ca nu i-a cerut sa se legitimeze.

Cum a sarit Tariceanu peste coada la permise

Joi dimineata, pe 11 august, Tariceanu s-a prezentat in curtea Directiei Permise din Bucuresti si a "fentat" multimea de oameni care astepta ora 08:00, pentru inceperea programului de lucru cu publicul.

Un reprezentant al institutiei l-a introdus in cladire pe usa din dos. Deschiderea programului cu publicul a fost intarziata putin, pentru ca Tariceanu sa isi termine treaba inauntru si sa poata pleca apoi fara sa fie observat de poporeni.

A doua zi, prefectul Capitalei a anuntat declansarea unei anchete in legatura cu acest caz. Prefectul a subliniat ca, daca Politia Romana, prin Directia de Permise si Inmatriculari, nu va face ancheta privind cazul lui Tariceanu, atunci se va ocupa Prefectura.

Dupa cateva zile, si Directia de Permise Auto din cadrul Politiei Capitalei a declansat o ancheta interna in acest caz.

Iata si cateva explicatii pentru care sunt cozi de sute de persoane la serviciul permise din Pipera

Pe de alta parte, avocatul Elenina Nicut a trimis un denunt catre DNA, impotriva lui Tariceanu, in plangere specificandu-se infractiunea de folosirea influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#explicatii Tariceanu coada permise, #Tariceanu coada permise DNA , #Senat