Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei. Protest cu bannere si mesaje transmise lui Putin (Galerie foto&video)

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 14:07
7782 citiri
Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei. Protest cu bannere si mesaje transmise lui Putin (Galerie foto&video)
Foto: Realitatea TV

Mai multi alesi ucraineni aflati vineri la Bucuresti cu ocazia celei de-a 46-a Adunari Generale a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre (APCEMN) au protestat fata de prezenta la reuniune a presedintelui Dumei ruse, Serghei Nariskin, si au transmis mesaje Moscovei.

Serghei Nariskin se afla pe lista demnitarilor rusi care au interdictie de intrare in UE, motiv pentru care prezenta lui la Bucuresti a starnit rumoare si s-a pus in discutie inclusiv demiterea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, organizatorul evenimentului.

Oficial rus interzis de UE, prezent la Parlamentul Romaniei. Se cere demisia lui Tariceanu

Vineri, in momentul in care Serghei Nariskin a venit la microfon pentru a-si sustine discursul, de o parte si de alta a tribunei Senatului au aparut mai multi protestatari ucraineni cu bannere si afise pe care i se cerea presedintelui Vladimir Putin sa returneze Crimeea Ucrainei si sa opreasca razboiul din regiune.

Foto: Digi24

Presedintele Dumei ruse si-a intrerupt discursul si i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu, cel care prezida reuniunea, sa faca ordine, spunand ca nu i se pare normal ce se intampla, informeaza Digi24.

Tariceanu a luat atitudine si le-a cerut protestatarilor sa revina in banci. Acest lucru nu s-a intamplat. Conform sursei citate, este posibil ca acestia sa nu fi inteles ce li se cere pentru ca traducerea era asigurata prin casca, iar ei erau in picioare, langa prezidiu.

Dupa ce Serghei Nariskin a terminat de vorbit, ucrainenii au revenit in banci, iar o parte dintre ei si colegii lor au batut cu pumnii si palmele in mese, in semn de protest fata de discursul tinut de oficialul rus.

Foto: Digi24

Intr-o interventie telefonica la postul Realitatea TV, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a comentat momentul, spunand, printre altele, ca a fost contrariat de argumentarea juridica a Ministerului de Externe folosita pentru a justifica faptul ca demnitarului rus i s-a permis accesul pe teritoriul Romaniei, in ciuda interdictiei impuse de UE.

"Nu vad de ce era nevoie politic sa intram intr-o astfel de situatie. Ma astept sa fi fost si o notificare la Consiliul UE in legatura cu aceasta derogare, dar ceea ce s-a vazut nu cred ca ne face mare onoare si nu cred ca ne aduce beneficiu politic", a declarat Cristian Diaconescu.

Serghei Nariskin se afla pe lista demnitarilor rusi care au interdictie de intrare in UE, motiv pentru s-au cerut explicatii Ministerului de Externe.

Presedintele Dumei ruse a fost invitat sa participe la lucrarile celei de-a 46-a Adunari Generale a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre (APCEMN), eveniment la care iau parte delegati din toate cele 12 state membre, precum si reprezentanti ai unor parlamente nationale sau organizatii parlamentare internationale, cu statut de observator sau invitat special pe langa aceasta organizatie parlamentara regionala.

In cadrul evenimentului, Calin Popescu Tariceanu a predat presedintia organizatiei lui Serghei Nariskin.

Foto: B1TV

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Serghei Nariskin Senat Tariceanu, #Serghei Nariskin Bucuresti , #Senat