Suparat ca Justitia este "scapata de sub control", Tariceanu o ataca pe Kovesi: "I-a dat cineva un mandat sa ia parlamentarii la rand?" (Video)

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 22:10
15249 citiri
Suparat ca Justitia este "scapata de sub control", Tariceanu o ataca pe Kovesi: "I-a dat cineva un mandat sa ia parlamentarii la rand?" (Video)
Foto: Captura video Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, care a facut, duminica, in mod oficial apel la parlamentari sa nu mai aprobe nicio cerere primita de la DNA, a atacat-o direct si pe sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi, despre care a declarat ca sufera de "betia puterii" si ca face "vanatoare de oameni in Romania".

  • Situatie incredibila: Senatul Romaniei cere oficial blocarea activitatii DNA
  • Potrivit sefului Senatului, "DNA si-a fixat ca tinta anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului". Acesta sustine ca a facut apelul de duminica seara pentru ca nu i se pare normal sa fie redeschise, in ajun de alegeri, dosare care "dospesc de ani de zile".

    "In loc sa decida alegatorii pe cine scot din campanie, decide DNA", a spus Tariceanu la Digi24.

    Acesta sustine ca a vrut sa atraga atentia prin apelul sau ca Parlamentul este de multa vreme tinta unei campanii de discreditare.

    "Este antrenata o institutie importanta in jocurile politice din Romania", a declarat Tariceanu.

  • Bloomberg: Kovesi denunta atacuri venite de la persoane cu pozitii extrem de inalte
  • Revenind la Kovesi, Tariceanu arata ca sefa DNA "s-ar putea sa creada ca are o menire de undeva", ca afiseaza un comportament anormal.

    Declaratiile sale din ultima vreme, sustine seful Senatului, "arata nu doar ca a devenit un actor politic, ci si ca si-a fixat o tinta. Ca i-a dat-o cineva, ca si-a fixat-o ea, e grav. Nu are dreptul sa faca vanatoare de oameni in Romania".

    Tariceanu o incadreaza pe Kovesi in categoria persoanelor "care se cred inzestrate de la Dumnezeu cu o menire suprema".

    "Daca Parlamentul este sub controlul cetatenilor, exista institutii care nu sunt supuse niciunui control", arata Tariceanu, referindu-se la DNA. In viziunea sa, "conducatoarea DNA" sufera de "betia puterii", este "o putere scapata de sub orice control".

    Intrebat de moderator sub ce control ar trebui sa se afle Justitia din Romania, Tariceanu a schimbat subiectul.

    "Credeti ca activitatea de subminare a Parlamentului este o actiune normala? I-a dat cineva un mandat sa ia parlamentarii la rand, ministrii, sa incalce Constitutia?", a sustinut Tariceanu.

    "Indemn toti romanii sa deschida ochii bine, sa decida ei liber pe mainile cui incredinteaza responsabilitatea conducerii Romaniei. Nu e treaba DNA-ului", a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.

  • Kovesi: Avem peste 7.600 de dosare in lucru, toate vizeaza coruptia la nivel inalt (Video)
  • Tinand cont ca apelul de duminica seara a fost transmis de pe adresa de e-mail oficiala a Senatului Romaniei si poarta antetul institutiei si semnatura "Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Senatului Romaniei", Tariceanu a fost intrebat daca a vorbit in numele Senatului. Replica sa a fost: "Eu nu am vorbit in numele Senatului, dar eu sunt presedintele Senatului. Consider ca in acest moment se incearca o subminare a spiritului democratic de la noi. Nu pot sa raman indiferent si fac acest apel in calitate de presedinte al Senatului".

    "Avem datoria sa aparam Parlamentul in fata acestor harjoneli", a conchis Tariceanu.

    Presedintele Senatului a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

    DNA precizeaza ca, pe 15 aprilie, Calin Popescu-Tariceanu a mintit sub juramant cu privire la "aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat". Procurorii l-au chestionat pe Tariceanu in dosarul in care sunt implicati Printul Paul al Romaniei, Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica, dosar in care prejudiciul ajunge la 145 de milioane de euro.

    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
    „Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
    „Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
    Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
    #Tariceanu apel Parlament DNA, #Tariceanu blocare DNA, #Tariceanu apel parlamentari , #Senat