Tariceanu asigura ca vom avea un vot pe cazul Sova: Senatul este suveran sa decida

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 17:03
3365 citiri
Tariceanu asigura ca vom avea un vot pe cazul Sova: Senatul este suveran sa decida
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari ca plenul Senatului va lua in discutie martea viitoare cazul lui Dan Sova, chiar daca membrii Comisiei Juridice ajung sau nu la o concluzie.

Declaratiile presedintelui Senatului vin dupa ce Comisia Juridica a decis miercuri ca votul pe cererea DNA a incuviintarea retinerii si arestarii lui Dan Sova va fi reluat, insa raportul a fost invalidat de catre Biroul Permanent, pentru ca nu a intrunit cvorumul.

Asadar, Tariceanu a explicat ca senatorii juristi trebuie sa redacteze pana martea viitoare un proiect de hotarare prin care sa specifice cum se va proceda in cazul social-democratului. Daca acestia nu vor veni cu o decizie, situatia va fi transata in plen, care va lua o hotarare ce va fi supusa la vot.

"Comisia Juridica, in final, nu a avut cvorum pentru luarea deciziei, ca atare Biroul Permanent a hotarat sa solicite Comisiei Juridice sa intocmeasca un proiect de hotarare care sa fie supus votului plenului Senatului. Senatul e, in final, suveran sa ia decizii, chiar in cazul in care Comisia Juridica va fi in incapacitate sa ia o decizie. Va fi o discutie in plenul Senatului si o sa vedem care va fi decizia luata de majoritate.

Comisia Juridica a fost sesizata sa exprime un punct de vedere referitor la calea de urmat, dar, din pacate, Comisia Juridica nu a putut sa ajunga la o concluzie, pentru ca niciuna dintre variante nu a intrunit un vot majoritar (...). Daca avem din partea Comisiei o propunere articulata, atunci o supunem votului plenului, care poate sa o adopte sau sa o respinga. Daca nu ajunge la o propunere, atunci in plen se discuta si se supune la vot", a detaliat liderul senatorilor, intr-o conferinta de presa.

Ping-pong in Senat cu dosarul lui Sova

Explicatiile lui Tariceanu vin la scurt timp dupa ce Biroul Permanent al Senatului a retrimis in Comisia Juridica, miercuri dupa-amiaza, cazul social-democratului Dan Sova, dupa ce senatorii juristi decisesera reluarea votului in cazul fostului ministru al Transporturilor.

Continua telenovela Sova - Plenul a retrimis cazul in Comisia Juridica, decizia se amana, procedurile nu se reiau

Anterior, senatorii din Comisia Juridica au decis reluarea votului in cazul social-democratului Dan Sova, privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a fostului ministru al Transporturilor. Hotararea a venit dupa o sedinta de aproximativ doua ore a senatorilor juristi, care a avut loc miercuri dimineata.

Vot nou in cazul cererii de arestare pentru Dan Sova, au decis senatorii juristi (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tariceanu Sova, #Tariceanu vot Sova , #Senat