Tariceanu: Basescu si-ar putea da demisia

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 13:13
4839 citiri
Tariceanu: Basescu si-ar putea da demisia
Foto: Arhiva

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu si-ar putea da demisia in urma unor presiuni exercitate pe scena politica externa.

Tariceanu a facut declaratia dupa ce Senatul si Camera Deputatilor au adoptat "cu o majoritate covarsitoare" de voturi declaratia politica in care se cere demisia presedintelui Traian Basescu din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu.

Seful Senatului a declarat ca adoptarea declaratiei "reliefeaza o stare de fapt inacceptabila, legata de pierderea prestigiului institutiei prezidentiale, onorabilitatea si legitimitatea, in contextul in care presedintele si familia lui sunt legati de un grav scandal de coruptie legat de crima organizata".

Jurnalistii i-au spus ca Traian Basescu a precizat deja ca nu isi va da demisia de la Cotroceni, Tariceanu mentionand ca este posibil sa faca acest lucru la presiunea internationala.

Senatul cere demisia lui Traian Basescu: Filmele interlopilor contribuie la independenta justitiei!

Presedintele, complet izolat pe scena politica

"Presedintele Romaniei este recidivist in aceasta atitudine, (...) de subminare a increderii in Parlament, este o caracteristica a mandatului sau, fapt pentru care trebuie sa primeasca raspunsul adecvat. Exista un mare risc sa se trezeasca complet izolat pe scena politica externa. E diferit fata de Romania, unde o parte din presa ii ia partea si cetatenii sunt mai toleranti.

Dupa 2012, oamenii au inceput sa vada care e adevarata fata a presedintelui, dar, asa cum ii cunoastem cultura democratica, e improbabil sa accepte un gest de demisie, dar se poate ca datorita presiunii externe sa ajunga sa trebuiasca sa isi dea demisia.

E o presupunere, pentru ca de multe ori s-au intamplat lucruri de acest gen, dar sigur ca este un factor esential si presiunea exercitate din Romania. Am vazut ecouri in presa internationala, in aceasta saptamana are loc Consiliul European, la care presedintele a adoptat o atitudine gresita, ar fi putut gasi o formula politica, diplomatica, sa se eschiveze. La sfarsitul aceste saptamani vom avea si primele reactii externe", a spus el.

Udrea si Tariceanu duc biletelul roz la urmatorul nivel: DNA (Video)

Parlamentul cere demisia lui Basescu: PMP, protest cu biletele roz

Referitor la protestul membrilor PMP, care au venit la Parlament cu biletele roz si nu au votat declaratia in care se cere demisia presedintelui, Tariceanu a mentionat ca acestia nu au incercat decat sa "deturneze actiunea".

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu: Proteste, boicot si "USL traieste!"

Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit, miercuri, de la ora 10:30, in sedinta comuna pentru a adopta o declaratie politica in care i s-a cerut demisia presedintelui Traian Basescu din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea.

Declaratia politica a fost votata de 344 parlamentari PSD, UNPR, PC si PP-DD si nu va avea niciun efect, presedintele Traian Basescu anuntand inca de luni ca isi va duce mandatul pana la final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu Basescu demisie, #Tariceanu Basescu presiune externe, #Tariceanu Basescu demisie international , #Senat