Tariceanu, despre Lukoil: Sa nu luam in seama presiunile Rusiei

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 23:35
3278 citiri
Tariceanu, despre Lukoil: Sa nu luam in seama presiunile Rusiei
Foto: Facebook Calin Popescu Taricescu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, crede ca in cazul Petrotel Lukoil, statul trebuie sa aiba in vedere pastrarea celor 3.500 de locuri de munca.

"Legea trebuie aplicata nediferentiat, avem aceleasi drepturi si obligatii. Toate societatile comerciale trebuie sa-si plateasca obligatiile fiscale catre stat, fara derogare. Daca exista un sistem fiscal care sa ofere derogari de la plata taxelor, nu pot sa ma pronunt. In acelasi timp, nu pot sa scap din vedere ca nu te joci cu soarta a mii de oameni pe care-i lasi fara salarii si aceasta situatie sa se rasfranga asupra celor nevinovati", a spus Calin Popescu Tariceanu la Digi24.

El a adaugat ca presiunea din partea Rusiei "nu trebuie luata in seama". Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre o situatie asemanatoare in care s-a aflat o firma al carei patron a fost si care a avut sechestru pe conturi.

Ponta vrea ca rafinaria Lukoil sa functioneze: Daca se inchide, nu mai recuperam prejudiciul

"Ca antreprenor in domeniul media mi s-a intamplat sa vina autoritatile de control fiscal, sa ne puna sechestru pe conturi si, ulterior, sa deschidem actiune in justitie in contencios administrativ. Am facut contestatie si am castigat, dar puteam sa ajungem sa nu platim salarii, sa intram in famiment.

Trebuie sa existe un discernamant ca masurile sa fie aplicate celor vinovati, mai ales cand vorbim de 3.500 de locuri de munca", a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput perchezitiile la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar, la o zi de la efectuarea perchezitiilor, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti.

La aflarea deciziei luate de procurorul DNA, premierul Victor Ponta a reactionat, transmitandu-i ca Guvernul spera ca se va gasi o solutie legala care sa permita sanctionarea celor vinovati fara ca angajatii sa aiba de suferit. El a subliniat, ironic, faptul ca nu fugea nimeni cu conductele Lukoil in spinare.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Tariceanu Lukoil muncitori presiuni, #Tariceanu Lukoil rafinarie presiuni, #Tariceanu Rusia presiuni Lokoil , #Senat