Tariceanu ii acuza pe liberali ca l-au scapat pe Vosganian de urmarirea penala (Video)

Joi, 12 Februarie 2015, ora 16:02
4395 citiri
Tariceanu ii acuza pe liberali ca l-au scapat pe Vosganian de urmarirea penala (Video)
Foto: B1TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fost lider al PNL, este de parere ca discursul tinut de Varujan Vosganian inainte de votul dat, joi, impotriva urmaririi sale penale in dosarul Romgaz, a fost unul "sobru", iar responsabili pentru rezultatul negativ al votului sunt liberalii.

Joi, Senatul a votat in favoarea inceperii urmarii penale a fostului ministru al Economiei Ion Ariton (PDL), dar impotriva inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian (PNL), dupa ce acesta din urma a plans si s-a rugat in plenul Senatului.

Fostul ministru Ion Ariton poate fi urmarit penal in dosarul Gala Bute - Senatul a avizat cererea Parchetului (Video)

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

"Diferenta nu e foarte mare intre votul dat domnului senator Ariton si domnului Vosganian. Au trecut dintr-o parte intr-alta, ca sa spun asa in termeni tehnici. E o schimbare de atitudine a unor senatori din partea PNL. Daca vreti sa gasiti raspunsul la acest rezultat, va sfatuiesc sa intrebati sau sa cercetati in acea zona", a raspuns Tariceanu la intrebarile jurnalistilor.

Cat despre pledoaria tinuta de Varujan Vosganian in apararea sa, Tariceanu a sustinut ca a fost un discurs sobru.

"Discursul lui Vosganian mi s-a parut unul rational, nu emotional, un discurs sobru. Cred ca a contat si faptul ca, in cazul sau, Senatul s-a mai pronuntat o data pe aceeasi speta", a comentat el.

Intrebat daca votul dat astazi impotriva solicitarii DIICOT nu va fi comentat negativ in viitorul raport MCV, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Parlamentul, in ultima vreme, nu a aratat toleranta fata de cei acuzati de fapte de coruptie; in cazul Vosganian, urmarirea penala nu era ceruta pentru fapte de coruptie".

Pe de alta parte, intrebat cum s-a ajuns in aceasta situatie, cata vreme liderii coalitiei de guvernare (din care nu face parte PNL) au decis recent ca partidele lor nu se vor mai opune cererilor de ridicare a imunitatii, Tariceanu a replicat: "Da, aceasta a fost atitudinea, dar in final membrii Parlamentului isi exprima votul asa cum considera, nu pot fi impuse deciziile".

Calin Popescu Tariceanu a fost de acord cu Varujan Vosganian, care a afirmat ca deciziile politice luate de executiv nu pot fi considerate si tratate ca fapte penale.

"Sa faceti o verificare a declaratiilor pe care le-am dat cu ocazia primei solicitari. Am spus ca este un principiu de la care eu nu pot sa abdic: Deciziile Executivului care sunt politice nu pot sa fie cenzurate in vreun fel de o alta putere", a declarat Tariceanu, referindu-se la puterea juridica, adica la magistrati.

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Presedintele Senatului s-a aratat scandalizat cand o jurnalista l-a intrebat cum a votat astazi, in cazul Vosganian. "Ce intrebi?! Stiti ca votul e secret?", le-a spus el jurnalistilor, dupa care a plecat iritat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Tariceanu vot Senat Vosganian DIICOT, #Vosganian vot Senat urmarire penala, #vot Senat Vosganian gaze , #Senat