Tariceanu il cheama pe Ciolos din nou la raport in Senat: Ar fi plecat ilegal la Bruxelles (Video)

Marti, 08 Martie 2016, ora 08:01
4237 citiri
Tariceanu il cheama pe Ciolos din nou la raport in Senat: Ar fi plecat ilegal la Bruxelles (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, il acuza pe premierul Dacian Ciolos ca ar fi plecat la reuniunea UE de la Bruxelles nerespectand legea si il cheama sa dea explicatii pe aceasta tema in Senat.

"Astazi, prin prezenta premierului Dacian Ciolos la Consiliul European de la Bruxelles fara un mandat aprobat de Parlament, ma vad obligat, in calitate de presedinte al Senatului, sa constat din nou cu regret ca Presedintia Romaniei si Guvernul isi depasesc atributiile constitutionale si prin aceasta afecteaza relatiile intre puterea legislativa si puterea executiva", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Ciolos, delegat de Iohannis sa participe la reuniunea UE-Turcia

Seful Senatului a explicat prevederile legale care il indreptatesc sa faca acuzatiile:

"In situatia in care prim-ministrul il inlocuieste la Consiliul European pe presedintele Romaniei, Legea 373 din 2013, Art. 8 si Decizia Nr. 449 din 6 noiembrie 2013 a Curtii Constitutionale a Romaniei prevad obligativitatea Guvernului de a trimite Parlamentului proiectul de mandat de reprezentare a Romaniei, cu cel putin 10 zile calendaristice inaintea unei sedinte a Consiliului European, spre a fi dezbatut si aprobat. Sunt obligat sa constat ca in situatia de fata Guvernul a incalcat legea pentru ca nu a trimis Parlamentului un astfel de proiect".

Tariceanu aminteste declaratia facuta saptamana trecuta de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: "Presedintele Romaniei a admis implicit ca s-a substituit Parlamentului atunci cand i-a dat un mandat pe teme concrete si specifice primului-ministru".

Iohannis pleaca in Israel, pe Ciolos il trimite la Bruxelles: Stim foarte bine sa reprezentam Romania

In concluzie, Tariceanu a decis sa il cheme in Senat pe Ciolos pentru a da explicatii.

"In baza atributiilor constitutionale ale Parlamentului, de control al Guvernului, il voi invita pe primul-ministru sa dea Senatului o explicatie oficiala privind aceasta situatie", a adaugat fostul premier pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Ciolos, in vizita oficiala la Bruxelles si Haga - cu cine se intalneste

In aceste zile, premierul Dacian Ciolos se afla la Bruxelles, unde luni seara a aparticipat reuniunea sefilor de stat si de guvern din UE cu Turcia. In acelasi timp, toata saptamana, presedintele Klaus Iohannis face o vizita de stat in Israel.

Iohannis, in Israel: Avem ambitia sa fim un centru de combatere a antisemistismului

B.B.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Tariceanu Ciolos ilegal Bruxelles, #Tariceanu Ciolos Iohannis Bruxelles, #Tariceanu cheama Ciolos Senat , #Senat