Tariceanu isi anunta sustinerea pentru Jandarmerie si Politie dupa violentele din Piata Victoriei

Sambata, 11 August 2018, ora 15:50
6650 citiri
Tariceanu isi anunta sustinerea pentru Jandarmerie si Politie dupa violentele din Piata Victoriei
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, sambata, un mesaj de suport pentru Jandarmerie si Politie si a criticat declaratiile presedintelui Klaus Iohannis si liderilor Opozitiei, afirmand ca acestea nu au facut decat sa creasca tensiunea din spatiul public.

"Voi continua sa sustin dreptul cetatenilor de a protesta pasnic. In acelasi timp, resping cu fermitate orice forma de violenta, verbala sau fizica, si cred ca aceeasi opinie este impartasita de milioanele de romani care au vazut ieri si astazi turnura violenta pe care au luat-o protestele.

Romanii trebuie sa stie ca institutiile statului, cu atributii in acest sens, vegheaza pentru a respecta legea si ordinea; iar din acest punct de vedere, vreau sa transmit un mesaj de suport pentru Jandarmerie si Politie. Este nevoie ca romanii sa stie ca Jandarmeria si Politia actioneaza pentru a mentine linistea si ordinea publica, in conformitate cu atributiile legale", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

El a tinut sa critice declaratiile presedintelui Klaus Iohannis si ale liderilor partidelor de Opozitie.

"Imi exprim dezamagirea fata de reactia unor lideri politici care au criticat public inca de ieri noaptea aceste institutii ale statului pentru interventia lor, chiar in orele in care o tanara jandarm era batuta cu bestialitate de o serie de protestatari violenti.

Aceste declaratii nu au facut decat sa creasca tensiunea din spatiul public si au indus o vinovatie a Jandarmeriei, fara ca macar sa existe o analiza clara si amanuntita in acest sens. Un rol important ii revine si procuraturii, justitiei si serviciilor de informatii, care trebuie sa isi indeplineasca atributiile pentru pedepsirea vinovatilor si evitarea repetarii unor violente similare; si sper sa vad actiuni ferme in acest sens, fara influenta din partea factorilor politici", a adaugat presedintele Senatului.

El le-a cerut tuturor liderilor politici sa isi asume raspunderile care le revin in "mentinerea ordinii publice, pastrarea pacii sociale si apararea unitatii nationale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Tariceanu sustinere Jandarmerie protest diaspora , #Senat
Comentarii