Tariceanu: La noi este un gen de democratie originala, care se apropie de democratia din Rusia

Vineri, 18 Martie 2016, ora 22:20
3446 citiri
Tariceanu: La noi este un gen de democratie originala, care se apropie de democratia din Rusia
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat vineri, la Slatina, ca democratia din Romania este "originala" si "se apropie de cea din Rusia", in sensul ca serviciile secrete sunt puternice si "dau tonul".

Tariceanu a mentionat ca intr-un stat de drept nu sunt permise abuzuri si incalcari ale drepturilor si libertatilor cetatenilor.

"Statul de drept nu inseamna statul bazat pe institutii de forta. Statul de drept inseamna acolo unde exista institutii puternice si capabile, sa apere drepturile si libertatile individului, ale cetateanului. Asta inseamna stat de drept. Un stat de drept care nu permite abuzuri, excese si incalcari ale drepturilor si libertatilor, care sunt drepturi fundamentale. Asa este construita lumea democratica si Uniunea Europeana.

La noi este un gen de democratie originala care se apropie de democratia din Rusia. Adica democratia din Rusia este construita pe modelul servicii secrete puternice, care dau tonul, procuratura care lucreaza mana in mana cu serviciile si asta este modelul pe care il copiem in Romania. Asta nu este stat de drept. N-are nimic de a face cu statul de drept. N-are nimic de a face ceea ce spun, cu ideea ca unii ar sustine lupta impotriva coruptiei si altii nu", a declarat Tariceanu.

Scandalul interceptarilor SRI: Partidul lui Tariceanu pregateste o motiune impotriva ministrului Justitiei

Calin Popescu-Tariceanu a adaugat ca este "o nevoie uriasa" de combatere a coruptiei, demers ce trebuie facut fara incalcarea drepturilor si libertatilor.

"Eu sunt dintre cei care spun ca da, coruptia este o plaga, este o amenintare, este o nevoie uriasa de a combate coruptia si am salutat tot ceea ce inseamna succese in acest demers dar acest demers nu poate sa fie acceptat atunci cand este insotit de incalcarea drepturilor si a libertatilor, cand dupa cum vedem Curtea Constitutionala este nevoita sa intervina si sa puna lucrurile in ordine.

Pentru ca in Romania, ceea ce s-a intamplat a fost o deraiere de la normele de drept constitutional prin care serviciile secrete au fost transformate in instrumente de ancheta penala. Ancheta penala in statul de drept este facuta de organele judiciare iar serviciile secrete nu fac parte din aceste structuri", a mai spus Tariceanu.

Atac marca Tariceanu: Gorghiu e ca o tata in piata, Kovesi se crede atotputernica, Pruna sa fie trimisa la plimbare

Copresedintii ALDE, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin au participat vineri, la Slatina, la lansarea candidatilor organizatiei judetene Olt a partidului la alegerile locale din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tariceanu stat drept Romania interceptari SRI , #Senat