Tariceanu nu e tulburat de greva parlamentarilor PNL: Nu cred ca o sa avem probleme cu prezenta

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 12:46
1457 citiri
Tariceanu nu e tulburat de greva parlamentarilor PNL: Nu cred ca o sa avem probleme cu prezenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca a facut un apel catre liderii grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare sa mobilizeze deputatii si senatorii astfel incat lucrarile Parlamentului sa nu fie afectate de faptul ca liberalii intra, incepand de luni, in greva japoneza.

Potrivit lui Tariceanu, parlamentarii actualei puteri au obligatia de a fi prezenti la activitatile Legislativului si de a-si promova proiectele de lege.

"Nu am discutat cu cei de la PNL. Nu stiu in ce consta greva parlamentara. Daca ei gandesc ca o cadere a Guvernului se poate produce altfel decat prin mijloacele democratice, fac o mare greseala politica pentru ca nu respecta regulile elementare de functionare a democratiei. In ce ne priveste, problema mobilizarii si prezentei noastre la sedinte, atat la Senat, cat si la Camera, am discutat si am facut un apel la liderii de grup sa ii mobilizeze pe colegii nostri.

Cred ca nu o sa avem probleme, cu toate ca vad ca peste tot sunt astfel de atitudini un pic delasatoare. Sunt obligatii pe care trebuie sa le indeplinim. Ce vrea sa faca PNL e treaba lor, noi avem o alta obligatie. Facem parte din coalitia de guvernare si acest lucru ne obliga sa fim prezenti si sa sustinem proiectele noastre", a declarat Tariceanu, luni, la finalul unei intrevederi a conducerii ALDE.

Parlamentarii PNL intra in greva japoneza: "Ponta se razbuna pe diaspora"

Parlamentarii liberali intra de luni in greva japoneza, in semn de protest fata de situatia privind adoptarea legii votului prin corespondenta.

"Cred ca la intoarcerea presedintelui in tara, fiind pe ultima suta de metri in care putem adopta aceasta lege, a votului prin corespondenta, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 avand aceasta modalitate alternativa de vot, va trebui sa aiba loc o ultima runda de consultari. (...) Am luat inca o decizie, as putea sa spun chiar extrema din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O sa avem de luni greva japoneza a parlamentarilor, mergem la munca, dar vom critica povestea cu votul prin corespondenta pe toate canalele", a anuntat copresedintele PNL Alina Gorghiu, saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu greva PNL, #Tariceanul PNL greva Senat , #Senat