Tariceanu nu vrea ca Guvernul sa ajute romanii cu credite in franci: Sa isi asume responsabilitatea

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 16:42
6249 citiri
Tariceanu nu vrea ca Guvernul sa ajute romanii cu credite in franci: Sa isi asume responsabilitatea

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca interventia Guvernului pentru a ajuta romanii care au credite in franci elvetieni este o masura populista, atragand atentia ca fiecare cetatean care se imprumuta de la banca trebuie sa se asigure ca poate returna banii.

"Interventia Guvernului (pentru romanii cu credite in moneda elvetiana - n.red.) merge in zona populista, trebuie sa acceptam ca Guvernul nu controleaza ratele de schimb valutar. O solutie care sa salveze nu o vad posibila, vreau sa fiu foarte corect si foarte onest, sunt foarte sensibil la aceste chestiuni, dar nu avem mijloacele necesare sa controlam preturile sau cursul valutar", a declarat liderul PLR.

Discutii Iohannis-Ponta, la Cotroceni, despre criza francului elvetian (Video)

Tariceanu a atras atentia ca "unii se pot bucura astazi ca au luat un credit avantajos, dar situatia se poate rasturna", asadar fiecare cetatean trebuie sa isi asume responsabilitatea. "Inainte de a se gandi sa ia un credit, trebuie sa se gandeasca cum returneaza banii", a subliniat el.

"Nu-mi imaginez situatia in care sa ne aruncam la credite cu totii si intr-o zi sa zicem ca nu mai putem plati. Nu sunt banii bancii, sunt ai altor consumatori. Este cineva care sufera si care plateste, pana la urma, nota de plata, puteti fi dvs., colega, eu sau altcineva", a explicat Tariceanu.

Seful Senatului a mentionat ca nu vrea sa le dea solutii romanilor care au credite in franci elvetieni, pentru ca fiecare este un caz particular, insa a sustinut ca "inainte de a lua credite, cred ca trebuie sa fim prudenti, sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele, este de responsabilitatea fiecarui cetatean".

Problema creditelor in franci, in Parlament - cand va avea loc sesiunea extraordinara (Video)

Comentariile lui Calin Popescu Tariceanu vin in contextul in care Parlamentul ar urma sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru adoptarea legii insolventei personale, pentru a-i ajuta pe romanii care s-au imprumutat de la banca in moneda elvetiana, ajunsa luni la un nou maxim.

Curs valutar: Francul elvetian atinge un nou maxim

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu Guvern franc elvetian, #Tariceanu romani credite franci, #Tariceanu franc elvetian , #Senat
Comentarii