Tariceanu s-a intalnit cu seful Comisiei Europene: La Bruxelles, se primesc informatii despre abuzurile in Justitia din Romania

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 07:18
7063 citiri
Tariceanu s-a intalnit cu seful Comisiei Europene: La Bruxelles, se primesc informatii despre abuzurile in Justitia din Romania
Foto: Facebook/ALDE

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a spus sefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) face ca Romania sa nu fie egala celorlalte tari ale UE.

"Am discutat la Bruxelles despre Mecanismul de Cooperare si Verificare, am discutat cu presedintele Juncker foarte deschis si foarte sincer, pentru ca ne cunoastem de peste zece ani, ne cunoastem din anul 2005, este o relatie cordiala intre noi, pe care am folosit-o in sensul bun, cerandu-i in mod explicit si, de altfel, presedintele Comisiei Europene mi-a spus ieri ca ceea ce isi doreste si propunerea pe care el a facut-o si a reiterat-o ieri este ca in perioada mandatului domniei sale Mecanismul de Cooperare si Verificare sa fie incheiat cu Romania.

I-am spus cu toata sinceritatea ca eu consider ca acest mecanism de cooperare si verificare face ca Romania sa nu se gaseasca alaturi, in mod egal, de celelalte tari ale UE", a relatat Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Presedintele Senatului a adaugat ca "la Bruxelles au inceput sa aiba semne de intrebare" despre "abuzurile si excesele si derapajele care au loc in Romania in Justitie".

"La Bruxelles au inceput sa aiba semne de intrebare, pentru ca primesc informatii despre abuzurile si excesele si derapajele grave care au loc in Romania in Justitie, care incalca drepturile si libertatile cetatenesti, care incalca dreptul la propria imagine, care incalca prezumtia de nevinovatie.

Sunt la curent cu tot ceea ce s-a discutat in ultima perioada la noi, cu protocoalele secrete cu DNA si cu serviciile, cu campul tactic dezvoltat in Justitie pana in instanta. Sa nu credeti cumva ca aceste lucruri nu le stiu", a sustinut liderul ALDE.

De asemenea, Tariceanu a mai mentionat ca pe 11 mai presedintele Comisiei Europene va veni la Bucuresti si se va adresa Parlamentului Romaniei, in contextul dezbaterii referitoare la viitorul UE.

"Pe 11 mai, presedintele Comisiei doreste sa se adreseze intr-o sedinta comuna Parlamentului Romaniei si sigur ca, in contextul in care se discuta despre viitorul Europei, in contextul in care fiecare incearca sa isi aduca o contributie pentru a defini mai bine solutia pentru viitor a UE, cred ca aceasta alocutiune pe care o va rosti si intalnirile pe care le va avea presedintele Comisiei sunt extrem de utile", a mai afirmat Tariceanu.

In contextul vizitei efectuate la Bruxelles, presedintele Senatului s-a intalnit si cu Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, printre subiectele abordate aflandu-se evolutiile recente ale sistemul judiciar din Romania si perspectivele de finalizare a MCV, a informat un comunicat remis marti de Senat.

Citeste si ce a spus Tariceanu marti la Inalta Curte: Procurorii au cerut sa se faca denunturi la adresa mea si nu sunt singurul

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Tariceanu Bruxelles Juncker, #Tariceanu abuzuri justitie Bruxelles, #Tariceanu Juncker MCV Romania , #Senat